Cilt Bakımında Sihirli Silindir Devri: Derma Roller

Yüz masaj silindirleri, güzellik merkezlerinin en popüler masaj uygulamaları arasında. Genç ve canlı bir cilt için mikro iğnelerle yüze yapılan bu masaja 'derma roller' adı veriliyor. Peki derma rollerın faydası abartıldığı kadar var mı? Haberimizi güzellik trendlerini yakından takip edenler için derledik.

29.03.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-11:51) Cilt Bakımında Sihirli Silindir Devri: Derma Roller

Evde kendi yüzümüze masaj yapabileceğimiz bu küçük iğneli silindirler her geçen gün özellikle sosyal medyada fazla karşımıza çıkmaya başladı. Acaba bu minik masaj aletleri popüler olduğu kadar faydalı mı? Yoksa modası geçecek bir trend rüzgarı mı?

MİKRO İĞNELER MASAJ YAPIYOR

Önce Derma Roller ile başlayalım… Derma Roller aslında daha önceleri sadece profesyonel güzellik uzmanlarının, güzellik merkezlerinde uyguladığı bir cilt bakım yöntemi olarak karşımıza çıkıyordu. Altında yatan temel fikir ise üzerinde çok sayıda ‘mikro’ iğne bulunan bir silindirle yüze masaj yaparak, çeşitli cilt problemlerinin önlenmesini ve iyileşmesini sağlamak. Örneğin sivilce ve yara izleri, kırışıklıklar, pigment bozulmaları gibi sorunlar derma roller ile geçebiliyor. Daha sonra bu teknik evde kullanılabilecek boyuta taşındı. Şu an ise karşımızda, çok geniş bir fiyat skalasında çok sayıda derma roller seçeneği bulunuyor. Ancak burada uzmanların mutlaka dikkat etmemizi önerdiği çok önemli bir nokta var, o da iğnelerin boyutları. Eğer kaliteli bir derma roller seçmezseniz, iğnelerin boyutları yeterince küçük olmayacağından bu, işlemin temelindeki cildin derinine inme özelliğini ortadan kaldıracak ve cildinize sadece zarar verecek. Bu yüzden derma roller satın alacaksanız iğnelerin boyutuna ve sayısına mutlaka çok dikkat etmeniz gerekiyor.

DOĞAL TAŞLARDAN YAPILIYOR

Gözümüze çarpan ikinci masaj trendi ise, doğal taşlardan üretilen masaj silindirleri. Yeşim yaşı veya pembe kuvars olmak üzere iki çeşidi bulunan bu masaj silindiri aslında Çin’de binlerce yıldır uygulanan cilt bakım yöntemi. Doğal taşların pürüzsüz yüzeyine sahip Jade ya da Quartz Roller ile cildinize masaj yapmanın yararları arasında ise, dolaşımı hızlandırarak detoks etkisi yaratmak, zayıf düşmüş kasları güçlendirerek kırışık oluşumunu ve sarkmaları azaltmak, aynı zamanda nemlendirici ya da serumun daha iyi emilmesini sağlamak ve cildi rahatlamak gibilerini sayabiliriz. Derma Roller’ın aksine, doğal taşlı masaj silindirlerinin herhangi bir kullanım riski bulunmuyor. Sadece her gün uyguladığınız yüz masajınızda her bölgenin üzerinden üç kez geçmeniz ve yüzünüzün merkezinden dışa doğru hareket etmeniz öneriliyor. Boynunuza da masaj yapmayı unutmayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal