Cilt Bakım Ürünlerinin Kullanım Sırası

Cilt bakım ürünlerinin hangi sırayla uygulanacağı sürekli kafamızı karıştıran konulardan biri. Cilt bakım rutinimizde bulunan bir çok bakım ürününden belki de yanlış sıralama ile kullandığımız için sonuç alamıyoruz.

08.02.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-14:31) Cilt Bakım Ürünlerinin Kullanım Sırası

Cilt bakım ürünlerinin hangi sırayla uygulanacağı sürekli kafamızı karıştıran konulardan biri. Cilt bakım rutinimizde bulunan bir çok bakım ürününden belki de yanlış sıralama ile kullandığımız için sonuç alamıyoruz.

İşte gündüz ve gece olarak ayrılan bakım ürünlerinin kullanım sırası…

GÜNDÜZ

1: Cildi temizlemekle başlayın

Uyandıktan sonra ilk işiniz cildi fazla yağdan ve gece uyguladığınız daha ağır cilt bakım ürünlerinden temizlemek olsun.

Sabah; dairesel hareketlerle 1 dakika boyunca yaptığınız cilt temizliği kan dolaşımını da hızlandıracaktır. Eğer AHA barındıran ürünler kullanıyorsanız daha öncesinde cildinizi ıslatmalısınız.

2: Tonik

Cildin pH dengesini sağlamak ve cildi açmak amacıyla en önemli noktalardan biri tonik uygulaması. Kullanmakta olduğunuz toniği pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.

3: Serum

Cildi yağdan arındırıp dengeledikten sonra şimdi sıra serum uygulamasında. Anti-aging, aydınlatma, nemlendirme ve kızarıkları engellemede en büyük yardımcı etken olan cilt bakım serumlarını kullanırken masaj yapmayı ihmal etmeyin. Masaj yaptığınız takdirde cildiniz serumı tamamen emecektir.

4: SPF içeren hafif bir nemlendirici

Cildinizin bütün gün yapış yapış olmasını istemiyorsanız, güneş koruma etkisi de olan hafif bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

GECE

Gece bakımı cildimiz açısından gerçek bir sağlık bakımı. Tüm günün yorgunluğunu gece bakımı sayesinde fiziksel ve enerjisel olarak yüzünüzden atabilirsiniz.

1: Temizleme

Sabah yaptığınız gibi ilk önce yüzünüzü temizlemekten başlayın. Gözeneklerinizi tıkayacak bütün kirlerden arının.

Bu adımın yanında haftada 2 defa soyucu ya da temizleyici maskelerde kullanabilirsiniz.

2: Tonik

Tonikten daha iyi bir sonuç almak amacıyla pamuk kullanarak uygulayın.

3: Serum

Gece için fazlaca vitamin barındıran; verimli sonuçlar sağlayacağınız serumlar kullanabilirsiniz.

4: Nemlendirici gece kremi

Yüzünüzü günün kir ve yorgunluğundan arındıracak yoğun ürünler kullanın. Gece yüzünüz parlasa da bir şey olmaz, sabah uyanınca yumuşacık bir hal alacak.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal