Cildinizi Aydınlatmanın Doğal Yöntemleri

Birçok insan daha hafif, daha parlak, daha sağlıklı görünen bir cilde ulaşmak için çaba gösterir. Cildinizi aydınlatmak istiyorsanız, cildinize günlük bakımdan daha fazla özen göstermelisiniz.

28.11.2018-15:28 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-15:23) Cildinizi Aydınlatmanın Doğal Yöntemleri

Birçok insan daha hafif, daha parlak, daha sağlıklı görünen bir cilde ulaşmak için çaba gösterir. Cildinizi aydınlatmak istiyorsanız, cildinize günlük bakımdan daha fazla özen göstermelisiniz. Daha aydınlık bir cilde kavuşmak istiyorsanız bunları deneyebilirsiniz:

Her gün güneş koruyucu kullanın: Güneşe maruz kalmak çillerden ve kahverengi lekelerden ciddi güneş yanığına ve cilt kanserine kadar her türlü tahribata neden olabilir. Daha açık bir cilt istiyorsanız, yüksek bir Güneş Koruma Faktörü (SPF) derecesine sahip bir güneş koruyucu kullanarak düzgün bir şekilde bakım yapmanız gerekir.

 

Cildinizi günlük olarak temizleyin ve nemlendirin: Cildinize iyi bakılması, cildin gerektiği gibi temizlendiği, soyulduğu ve nemlendirildiği sıkı bir cilt bakımı rutininin uygulanmasını gerektirir. Yüzünüzü günde iki kez, sabah ve gece iyice temizleyin. Bu, cildinizdeki kir ve yağı temizler. Cilt tipinize uygun bir ürünle yüzünüzü nemlendirin.

 

Cildinize haftada 1 ila 2 kez peeling yapın: Peeling ölü deri hücrelerinden arındırdığı ve cildin altındaki daha açık olan tabakayı ortaya çıkardığı için önemlidir. Küçük parçacıklar içeren bir ürün kullanarak veya yüzünüzü temiz ve nemli bir bezle hafifçe ovalayarak peeling yapabilirsiniz.

Daha fazla su için ve sağlıklı bir diyet uygulayın: İçme suyu ve yemek düzeni, cildinizi aniden aydınlık hale getirmeyecektir, fakat cildin kendini yenilemesine yardımcı olur.

 

Sigarayı bırakın: Herkes sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bilir, ancak herkes cildinize olan zararın farkında değildir. Sigara içmek erken yaşlanmaya neden olur, bu da ince çizgileri ve kırışıklıkları ortaya çıkarır. Aynı zamanda yüze kan akışını önler.

 

Mikrodermabrazyon uygulaması deneyin: Mikrodermabrazyon, cildi asit kabuklarına ve kremlere duyarlı olan insanlar için iyi bir alternatif seçenektir. Cildi esas olarak parlatır ve daha koyu katmanlardan arındırarak cildi daha parlak ve daha taze hale getirir.

Limon suyu deneyin: Limon suyundaki sitrik asit, dikkatlice kullanıldığında cildin aydınlatılmasına yardımcı olabilecek doğal bir maddedir. Cildinizde turunçgil suyu ile güneşe çıkmaktan kaçınmak kritik derecede önemlidir, çünkü "fitofotodermatit" adı verilen acı verici bir reaksiyona neden olabilir.

 

Zerdeçal: Zerdeçal, binlerce yıldır cilt aydınlatma tedavilerinde kullanılan bir Hint baharatıdır. Zerdeçalın melanin üretimini önleyerek cildin bronzlaşmasını engellediği düşünülmektedir.

Aloe Vera: Aloe vera, kızarıklık ve renk solmasına yardımcı olan çok rahatlatıcı bir maddedir. Cilt gençleşmesine yardımcı olan bitki cilt nemlendirme konusunda çok faydalıdır. Aloe vera kullanmak için, aloe vera bitkisini kabuğundan kesin ve jel benzeri özü cildinize sürün.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal