Bulaşık Makinenizi Temizlerken Yapmanız Gerekenler

Bulaşık makineleri bulaşıkları temizlemekten ötürü popüler bir makinedir, ancak aynı zamanda bulaşık makinesinin kendisi de temizlenmelidir.

27.11.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-13:05) Bulaşık Makinenizi Temizlerken Yapmanız Gerekenler

Bulaşık makineleri bulaşıkları temizlemekten ötürü popüler bir makinedir, ancak aynı zamanda bulaşık makinesinin kendisi de temizlenmelidir. Lekeleri önlemek için makinenizi sabun ve suyla yıkayabilirsiniz. Drenaj, filtre sistemi ve durulama kolunun katı maddelerden arındırılmış olması gerekir, böylece düzgün çalışmaya devam ederler. Ardından sert lekeleri ve kokuları gidermek için sirke de kullanılabilir. Bulaşık makinenizin performansı düşmüşse, kapsamlı bir temizlik işlemi tekrar verimli hale gelebilir.

Bulaşık makinenizin filtre sistemini sökün: Filtre sistemleri bulaşık makinesinden bulaşık makinesine farklılık gösterir, ancak çoğunda bulaşık makinesinin tabanında bulunur. Dönen püskürtme kolunun altına bakın. Küçük bir silindire bağlı büyük, gri bir disk görebilirsiniz. Silindiri çıkarmak için saat yönünün tersine doğru çevirin. Çoğu filtre sistemi birkaç kilitleme parçasından oluşur. Bunların nasıl çıkarılacağı konusunda kesin talimatlar için kullanıcı broşürünü kontrol edin. Filtre, kolayca tıkanabilir ve koklamaya başlayabilir, bu nedenle için sık sık kontrol edilmesi gerekir.

 

Filtre parçalarını ılık su altında bir fırçayla yıkayın: Makineden çıkardığınız her bir parçayı lavaboda ayrı ayrı yıkayın. Parçaları bir kağıt havlu veya süngerle silin, ardından kalan kalıntıları kontrol edin.

 

Sprey kolunu bulaşık makinesinden çıkarın ve durulayın: Bulaşık makinenizin ayrı bir filtresi olmasa bile, bir püskürtme kolu olacaktır. Zeminin ortasına bakabilirsiniz. Püskürtücü, plastik bir pervane bıçağı gibi görünür. Tek yapmanız gereken, onu oradan çıkarmanız. Ardından, ılık suda temizleyin. Gördüğünüz yiyecek kalıntılarını temizleyin, böylece deliklerini tıkamazlar.

Sprey kolunun deliklerini bir kürdan ile temizleyin: Püskürtme kolunun üstündeki delikler suyu bulaşık makinesinin bölmesine dağıtmaktadır. Ayrıca, filtreye su çeken bir başka delik de görebilirsiniz. Bu delikler bazen tıkanabilir, bu nedenle püskürtücü ve filtreyi tekrar takmadan önce gıda parçacıklarını bir kürdan yardımıyla temizlemelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal