Bal yıllarca dayanabilir ve bu süre zarfında kristalleşme meydana gelebilir. Bu süreç aslında tamamen doğaldır ve balınızdaki lezzeti korur! Uzun bir süreden sonra ilk defa kullanacağınız balınız kristalleşmiş ise çok basit yöntem ile balınızı eski akışkan haline getirebilirsiniz.

Tencerenin yarısına kadar su doldurun: Tencereye su doldururken lavabonuzun sunduğu en sıcak ayarı kullanın. Eğer musluktan sıcak su erişiminiz yoksa ocakta kaynatabilirsiniz.

Bal şişesini dik olarak sıcak suya yerleştirin: Bal kabının üst kısmının suyun yüzeyinde kaldığından emin olun, böylece balın içine su girmez. Plastik şişeyi yan yatırmayın, aksi halde bala su karışabilir.

Su soğuduktan sonra bal şişesini tencereden çıkarın: Su tekrar oda sıcaklığına ulaştığında (parmağınızla test edebilirsiniz), balı alın ve kristalleri kontrol edin. Balın kolayca hareket edip etmediğini kontrol etmek için kavanozu ileri ve geri eğebilirsiniz. .

Bal akışkan bir yapıya gelene kadar işlemi devam ettirin: Bal akışkan hale geri dönede kadar aynı işlemi yapın. Kristaller gittikten sonra, balı kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.