20 Mayıs 2019
  • Istanbul 22.22°
  • Ankara 13.89°
  • Izmir 23°
İmsak 03:46
Güneş 05:35
Öğle 13:06
İkindi 17:02
Akşam 20:26
Yatsı 22:07
BIST86.796
Dolar6,06
Euro6,7699
Altın248,99

Kristalleşen Bal İçin Mutfak Tüyoları

Uzun bir süreden sonra ilk defa kullanacağınız balınız kristalleşmiş ise çok basit yöntem ile balınızı eski akışkan haline getirebilirsiniz.

Kristalleşen Bal İçin Mutfak Tüyoları

Bal yıllarca dayanabilir ve bu süre zarfında kristalleşme meydana gelebilir. Bu süreç aslında tamamen doğaldır ve balınızdaki lezzeti korur! Uzun bir süreden sonra ilk defa kullanacağınız balınız kristalleşmiş ise çok basit yöntem ile balınızı eski akışkan haline getirebilirsiniz.

Tencerenin yarısına kadar su doldurun: Tencereye su doldururken lavabonuzun sunduğu en sıcak ayarı kullanın. Eğer musluktan sıcak su erişiminiz yoksa ocakta kaynatabilirsiniz.

Bal şişesini dik olarak sıcak suya yerleştirin: Bal kabının üst kısmının suyun yüzeyinde kaldığından emin olun, böylece balın içine su girmez. Plastik şişeyi yan yatırmayın, aksi halde bala su karışabilir.

Su soğuduktan sonra bal şişesini tencereden çıkarın: Su tekrar oda sıcaklığına ulaştığında (parmağınızla test edebilirsiniz), balı alın ve kristalleri kontrol edin. Balın kolayca hareket edip etmediğini kontrol etmek için kavanozu ileri ve geri eğebilirsiniz. .

Bal akışkan bir yapıya gelene kadar işlemi devam ettirin: Bal akışkan hale geri dönede kadar aynı işlemi yapın. Kristaller gittikten sonra, balı kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.