İşte o çikolatalı kestane şekerinin tarifini vermek bugünkü niyetim. Böylesine karanlık bir günü aydınlatacak bir lezzet olacağına eminim. İşte tüm detaylar haberimizde...

MALZEMELER

1 kg kestane(iri boy)ayiklandiginda 450-500gr olacak

1,5 subardagi seker

1,5 su bardagi su

Üzerini kaplamak icin;

200gr bitter cikolata

1 kucuk kutu sut kremasi

YAPILIŞI

Kestaneleri yikayip her yerini cizik atin ve tenceye koyup ikisu bardagi  su ile iyice haslayin.

(kestanelere ne kadar cok cizik atarsaniz okadar kolay soyuluyor.)

Ocaktan indirip soguk su ilave edip kestaneleri soyun.

Seker ile suyu kaynatip ayiklanmis  kestaneleri icine koyun ve bir muddet kaynatin. Kestanelerin serbeti suzulmesi isin kevgire koyun.

Daha sonra kestaneleri robottan gecirip pureyi ,ceviz buyuklugunde toplar yapin. Her birinin uzerin kurdan batirin.

Diger taraftan cikolata sosu hazirlamak icin kremayi hafif isitin icine cikolatayi koyup eritin.

Kurdan batirilmis kestane toplari cikolataya batirip yagli kagit uzerine siralayin. Uzerindeki cikolata donunca  servis kagitlarina  koyun.Afiyet olsun. Yapmak isteyenlere kolay gelsin…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın