Tam yazın bu kavurucu sıcaklarına yakışır bir lezzet meyveli dondurmalı cheesecake. Yulaflı bisküviyle harcını hazırladıktan sonra krema dolgusu için labne peynir ve kesme dondurma kullandığımız bu tatlı, üzerine de bol bol mevsim meyveleri eklenince bir harika oldu.İşte bardakta sütlü tatlı tarifi...

BARDAKTA MEYVELİ DONDURMALI CHEESE KEK 

2 paket

yulaflı bisküvi

1 tatlı kaşığı

tereyağı

DORDURMA KREMA DOLGUSU

250 gram

labne peyniri

500 gram

sütlü, kesme dondurma

1 yemek kaşığı

pudra şekeri

1 adet

orta boy rendelenmiş limon kabuğu

1 tatlı kaşığı

limon suyu

Üzeri için:

4 dilim

karpuz

1 su bardağı

kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)

PÜF NOKTASI

Kullandığınız tercihen kesme ya da Maraş dondurmasını kısa bir süre oda ısısında beklettikten sonra krema yapımında kullanın.Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake’i üzerini kapattıktan sonra buzdolabında en az 6 saat kadar bekletmeniz, kıvam alması ve tadının oturması için önemli. Meyve küplerini tatlıları sulandırmaması için servisten hemen önce ilave etmeyi unutmayın.

NASIL YAPILIR?

Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırın, arzuya göre mutfak robotunda öğütün. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.

Krema karışımını hazırlamak için sütlü kesme dondurmayı kısa bir süre oda ısısında bekletin.

Pudra şekeri ve suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini derin bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Oda ısısında bekleyen dondurma, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Şeffaf servis kasesi ya da bardaklarını yarısına gelene kadar kremayla doldurun. Üzerlerini yulaflı bisküvi karışımıyla kaplayın. Yeniden bir kat krema döküp bu çok katlı lezzeti şimdilik tamamlayın.

Hazırladığınız tatlıları soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

Servisi için dilimlenmiş karpuzların çekirdeklerini çıkartın. Küçük parçalar halinde kesin. Çekirdekleri alınmış kirazlarla harmanlayın.

Dolaptan çıkan soğuk tatlıların üzerine ekleyip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

SERVİS ÖNERİSİ

Tatlıların üzerini tart jölesiyle kaplayıp soğuttuktan sonra da sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın