Çekirdek Yemek Sivilce Yapar mı?

Çekirdek yiyerek sohbet etmeyi çok seven bir milletiz. Başladınız mı bitmek bilmeyen yeme isteği, sonunda pişmanlıklara sebep olur. Çünkü çekirdek tüketmenin sivilceye yol açtığına inanılır. Peki gerçekten böyle midir? Çekirdek sivilce yapar mı?

15.01.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-12:33) Çekirdek Yemek Sivilce Yapar mı?

Çekirdek yiyerek sohbet etmeyi çok seven bir milletiz. Başladınız mı bitmek bilmeyen yeme isteği, sonunda pişmanlıklara sebep olur. Çünkü çekirdek tüketmenin sivilceye yol açtığına inanılır. Peki gerçekten böyle midir? Çekirdek sivilce yapar mı? İşte detaylar...

HORMONLAR DAHA ÇOK ETKİLİ

Uzman Dermatolog Dr. Fulya Tezel, çekirdek sivilceye sebep olur mu sorusunuz şu şekilde cevaplıyor: "Çekirdek direkt olarak sivilce oluşumuna sebep olmasa da dolaylı yoldan cilt sağlığını etkiler ve sivilce oluşumunda rol oynar. Bu yolu anlatmadan önce sivilcenin oluşma sebeplerinden bahsedelim. Sivilceler genel olarak yağ bezelerindeki yağ üretiminin artışı ve iltihaplanması sonucu oluşur. Bu yağlanmanın arkasında yatan sebep ise hormonların dengesizleştiği ergenlik, menopoz ve hamilelik gibi dönemler olabilir. Bunun yanı sıra genetik faktörler, stres ve sağlıksız beslenme de sivilce oluşumunda rol oynayan diğer faktörleri oluşturur."

DOLAYLI YOLDAN ETKİLER

Yağ ve tuz bakımından zengin olan çekirdek, ciltte yağ birikmesine sebep olur ve cilt yeterince temizlenmediği zaman ciltteki gözenekleri tıkar. Yağ bezelerinde salgılanan yağdaki artış ve bu yağın tıkalı gözeneklerden atılamaması sonucu sivilce oluşur. Bu sebeple çekirdek, dolaylı yoldan sivilceye sebep olmuş olur.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal