Çay Eşliğinde Yapılan Sohbet Daha Değerli

‘An’ı yaşayarak, göz teması kurularak yapılan kaliteli iletişim, duygusal bağışıklığın güçlenmesini sağlıyor. Sevdiklerinizle göz teması kurarak yapacağınız 15 dakikalık bir sohbet bile hastalıklardan korunmanızı sağlıyor.

02.03.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-12:12) Çay Eşliğinde Yapılan Sohbet Daha Değerli

Duygusal sağlık alanında dünyaca ünlü uzman Psikolog Dr. Guy Winch, kaliteli iletişimin, duygusal bağışıklığı güçlendirdiğini anlattı. Detaylar haberimizde…

BAĞ KURMAK ÖNEMLİ

İnsanlar sosyal varlıklardır. Bir topluluğa ait hissetmek ve insanlarla anlamlı bağlar kurmak doğamızda var.

Kaliteli iletişim; en basit anlatımıyla duygularımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi, sırlarımızı birileriyle paylaştığımız, kendimizi karşımızdaki insana yakın hissettiğimiz ve bize iyi hissettiren iletişimdir.

Tamamen 'an'ın içinde olduğumuz, karşımızdakini dinlediğimiz ve derinlemesine sohbet ettiğimiz en az 15 dakikalık kaliteli bir iletişim bile duygusal sağlığımız açısından oldukça önemli bir katkı sağlayabilir.

CEP TELEFONUNA ARA VER!

İletişim halinde olan insanlar daha az hasta oluyor. Grup içerisinde iletişim halinde iseniz daha çabuk toparlanabiliyorsunuz. Kurulan kaliteli iletişim, bizleri insanlar ile daha yakın hale getiriyor. Hem fiziksel, hem de psikolojik açıdan daha sağlıklı olmamızı sağlıyor. Bu noktada kültürel ritüeller iyi bir araç olabilir. Yapılan çalışmalar; en yüksek oran Türkiye'de olmak üzere bir çay eşliğinde sohbet etmenin insanlara iyi hissettirdiğini göstermektedir.

Cep telefonunun yeri yastık altı değil. Cep telefonunu yatak odanızdan uzak bir noktaya koymalısınız. Yemekte de yanınızda, masanızda olmamalı. Telefonsuz alanlar, telefonsuz zamanlar oluşturmalısınız. Çocuklarınızın odasında telefon olmamalı, odasına gerçekten sadece ya oynamaya ya da uyumaya gitmeli.

Çocuğunuza 'Ben sosyal medyada fotoğraflar paylaşacağım ama kendini nasıl hissedersin?' diye sorun. Bunları konuşabilmek lazım. Bu sorular sayesinde anlamlı, kaliteli iletişim içerisinde olacaktır.

ÇAY EŞLİĞİNDE YAPILAN SOHBET DAHA DEĞERLİ

Dokuz ülkede gerçekleştirilen bir araştırma, Türkiye'de insanların arkadaşları ve aileleriyle zaman geçirmeyi çok önemsediklerini gösteriyor. Buna karşılık insanların yüzde 42'si ilişkilerinin yüzeysel düzeyde kaldığını söylüyor. Araştırmaya göre, Türkiye'de insanların yüzde 89'u arkadaşlarıyla bir bardak çay eşliğinde sohbet etmenin kaliteli iletişim için ortam sağladığını, 10 kişiden 9'u ise sohbet esnasında karşımızdaki kişinin hayatına gerçekten ilgi göstermenin kaliteli iletişim için önem taşıdığını söylüyor. Araştırmanın yapıldığı tüm ülkeler arasında en çok Türkiye'deki insanlar yeni arkadaşlar edinmenin önemli olduğunu düşünüyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal