Cam Duşa Kabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Sizin İçin en kolay, pratik ve en hızlı şekilde duşakabin ve duşakabin camları nasıl temizlenir, araştırdık ve denedik işte tüm detaylar ve yöntemleri haberimizde yayınlıyoruz...

12.05.2018-17:01 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-14:35) Cam Duşa Kabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Sizin İçin en kolay, pratik  ve en hızlı şekilde duşakabin ve duşakabin camları nasıl  temizlenir, araştırdık ve denedik işte tüm detaylar ve yöntemleri haberimizde yayınlıyoruz...

DUŞA KABİN TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Genellikle sirkenin, banyo köpüklerinin izlerini çıkardığı bilinen bir gerçek. Ancak bunun için sirkeyi öncelikle ısıtmalısınız. Fakat sirkenin tek başına leke çıkarıcı olarak kullanılması, eğer duşunuzun tabanı ya da duvarları taş ise zarar verebilir. Bunun yerine sıvı sabun ile sodanın karıştırılması çok daha işe yarayacak bir çözümdür. Karışımı camı çizmeyecek bir sünger ile uygulayın ve durulayın. İzleri yok edeceksiniz.

Duşunuzu tamamlamak üzereyken, kabinin cam kapısını ılık suyla temizlemek lekeleri daha kurumadan yok etmeye yarayacak. Ayrıca, duşun ardından cam kapıyı temizlemek için yeniden ıslanmanıza da gerek kalmayacak. Bir sünger ya da temizleme bezini kullanarak duşakabinin cam kapısını temizlemeniz yeterli. Herhangi bir temizleme ürünü kullanmanıza da gerek kalmayacak.

Duşakabinlerin cam kapılarının birikmiş lekelerini temizlemek için bir başka dokunuş ise narenciyeden geliyor. Bir limonu ikiye bölün ve yarım limonu karbonat ile karıştırın. Karışım ile cam kapıyı temizleyin. Cam temizlendiğinde, kapıya limon yağı sürmek uzun süre lekeleri önleyecektir. Çünkü limon yağı, suyun cam kapıdan akışını kolaylaştıracak ve böylelikle sabun camda kuruyarak leke bırakmayacak.

Şayet duşakabininizin cam kapısının çerçevesi metal ise temizlik için eski bir dış fırçası kullanabilirsiniz. Ayrıca eski bir jilet dikkatlice kullanıldığında cam üzerindeki izleri kesinlikle yok edecektir. Ardından ılık suyla durulamanız yeterli.

Aslında en ideali, duşakabinin cam kapısındaki lekelerin oluşmasını önlemek. O nedenle her duşun ardından cam kapıyı, kısa saplı bir çek-çek kullanarak temizlerseniz, izleri oluşmadan önlersiniz. Bu da çıkması zor olacak lekelerin birikmesini önleyecektir.

Duş spreyi yapabilirsiniz: Duş spreyi kullanmak, köşe bucak temizliği çok daha kolay hale getirecektir. Bir çok kimyasal kullanmadan kendi duş spreyinizi yapabilirsiniz. 1 bardak su, yarım bardak sirke, biraz bulaşık deterjanı ve istediğiniz parfümden 10-20 damlayı karıştırmak duş spreyiniz için yeterli olacaktır. Duş spreyini kabinin içinde tutun ve duşun ardından çek-çek ile temizlediğiniz cam duşakabin kapısına sıkın. Hepsi bu... Bu arada, eğer duşakabinin tabanı ya da duvarlar taş kaplıysa, hazırlayacağınız duş spreyine sirke koymayın. Sirke taşlara zarar verebilir ya da matlaştırabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal