Sonbaharı güzelleştiren kahvaltıların çiçeği, rengini çekirdeğinden alan ayva marmelatı tarifi... İşte malzemeler ve yapılışı haberimizde.

MALZEMELER

1.200 gram ayva
600 gram toz şeker
karanfil

AYVA MARMELATI'NIN TARİFİ

Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın