Çalışmayan Tiroit Nasıl Anlaşılır? Cildi Kuruluğu Neyin Sebebi

Cildinizde kuruluk, pullanma, kızarıklık, kaşıntı, çatlama ve kanama gibi şeyler yaşıyorsanız bunun nedeni tiroit bezinin gerektiği gibi çalışmaması olabilir!

05.11.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-14:05)

Havaların soğumasıyla cilt daha kuru ve daha cansız görünüme bürünür. Özellikle soğuk havayla direkt temas eden el ve yüz kısmında kuruluğun daha fazla olduğunu belirten Dr. Özyılmaz, “Ellerde kuruluk, pullanma ile başlayıp daha sonra kızarıklık, kaşıntı, çatlama ve kanama gibi egzama bulgularıyla kendini gösteriyor” diye konuştu.

SIK DUŞ ALMAK CİLDİ KURUTUYOR

Sık duş alan kişilerin cildinin daha kuru olduğunu dile getiren Dr. Serpil Özyılmaz, “Soğuk havalarda sık sık el yıkama ve sıvı sabun kullanımı kuruluğa sebep olarak çatlamaya sebep oluyor. Bilhassa küçük çocukların soğuk havalarda dudaklarını sık sık yalaması ile tükürüğün hasarlandırıcı etkisi ağız kenarında çatlama ve kızarıklık ile kendini belli eder. Ciltte ise problemler basit soyulmadan başlayarak kaşıntı, kızarıklık çatlamalara sebep olur. Çatlamalar ilerlerse egzama bulguları ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMAYAN TİROİT KURULUK NEDENİ

Ciltte kuruluğa sebep olan çevresel etkenleri izah eden Dr. Özyılmaz, “Sıcak su, kimyasal maddeler içeren deterjanlar, giysilerin sebep olduğu sürtünme, sık sık hava yolculuğu gerçekleştirme, rüzgara maruz kalma, hava kirliliği ve klima kullanımı geliyor. Bu faktörlerden başka egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıkları, metabolik bazı faktörler ve tiroit bezinin yeterince çalışmıyor oluşu da cilt kuruluğuna sebep olabilir” diye konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal