Cadı Fındığı Yağı Nedir? Cadı Fındığı Yağının Faydaları Nelerdir?

Belki de adını hiç duymadığınız cadı fındığı yağının inanılmaz faydaları bulunuyor. Saç sağlığı, cilt sağlığı için oldukça faydalı olan bu yağ yaşlanmayı da geciktirici özelliğe sahip. Peki cadı fındığı yağını nasıl kullanmak gerekir? Tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdık.

25.03.2019-14:31 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-13:49) Cadı Fındığı Yağı Nedir? Cadı Fındığı Yağının Faydaları Nelerdir?

Anavatanın Avusturya olduğunu bildiğimiz bu bitki dünyada birçok ülkede yetişiyor. Özellikle kozmetik ürünlerde kullanılan bu bitki yemeklere de katılıyor. İçerisinde bol miktarda Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit , Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 bulunduran cadı fındığı yağı sağlık açısından oldukça faydalıdır. 

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR 

Cadı fındığı yağının birçok faydası bulunmaktadır. Bu yağ tam bir anti-agin kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde yaşlanmayı geciktirmekte hatta neredeyse durdurmaktadır. Bunun yanı sıra kanser tedavisinde de oldukça önem taşımaktadır. 

CİLDİN NEM ORANINI DENGELEMEKTEDİR 

Cadı fındığı yağı cilt içinde oldukça yarar sağlayan bir yağdır. Özellikle cildin nem oranını dengelemekte ve gözaltı torbalarının yok olmasını sağlamaktadır. 

KİLO ALMAYA YARDIMCI OLAN BİR YAĞDIR 

Cadı fındığı yağı kilo almaya da yardımcı olmaktadır. Ciğerlerde yağlanma yapan bu yağ vücutta tutunabilen bir yağdır. 

SAÇLARIN PARLAKLIK KAZANMASINI SAĞLAMAKTADIR 

Cadı fındığı yağı aynı zamanda hemoroid hastalarına da iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra saç sağlığı için de etkileri mucize yaratmaktadır. Özellikle saçların hızlı uzamasına yardımcı olmakta ve saçların parlaklık kazanmasını sağlamaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal