Bulunduğu Ortamın Havasını Değiştiren Bitkiler

Bulunduğumuz mekanın havası, sağlığımızı etkiler. Öyle ki bazı mucizevi bitkiler, bulunduğunuz yerin havasını temizler ve daha ferah nefes almanızı sağlar. Soluduğunuz havayı temizleyen bitkileri sizler için araştırdık.

11.01.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-17:40) Bulunduğu Ortamın Havasını Değiştiren Bitkiler

Bulunduğumuz mekanın havası, sağlığımızı etkiler. Öyle ki bazı mucizevi bitkiler, bulunduğunuz yerin havasını temizler ve daha ferah nefes almanızı sağlar. Soluduğunuz havayı temizleyen bitkileri sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Evinizde ya da çalıştığınız ofisinizde, soluduğunuz havanın doğal yollarla temizlenmesine ne dersiniz? Bunun için yapmanız gereken havayı temizleyen bitkilere yer açmanız. İşte o bitkiler...

1. Aloe vera

Aloe vera bulunduğu ortamdaki havayı temizliyor. Çok az su ile bakabileceğiniz aloe verayı ofiste veya evde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

2. Sarmaşık

Her daim yeşil kalan sarmaşık bulunduğu ortamın hayasını da temizleyen bir bitki.

3. Yelken çiçeği

NASA tarafından yapılan bir araştırmaya göre yelken çiçekleri ortamdaki formaldehit, benzen ve amonyağı tezmielemektedir.

4. Patos sarmaşık

Her zaman yeşil kalan bir başka bitki olan patos sarmaşık formaldehit, benzen ve ksilen gibi kimyasal bileşikleri temizler.

5. Kurdele çiçeği

Kurdele çiçekleri fazla bakım istemeyen bitkilerdir. NASA'ya göre bulundukları ortamı formaldehit, ksilen ve tolüen gibi kimyasal bileşiklerden arındıran bu bitkiyi hem evinizde hem de ofisinizde kolaylıkla besleyebilirsiniz.



Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal