Bulaşık Makinesi İçi Nasıl Temizlenir?

Bulaşık makineleri, şüphesiz son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi, hayatımızın bir parçası... Temizlikteki bu büyük yardımcının da düzenli temizliğe ihtiyacı var. Peki bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır? İşte yöntemleri..

02.07.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-11:21)

Bulaşık makinesi düzenli şekilde temizlenmelidir. Temizlenmediği takdirde makinenin performansı düşer. Hem mikrop bakımından hem de bakteri açısından bulaşık makinelerinin temizliği oldukça önemlidir.

KARBONATLA TEMİZLİK  

Bulaşık makinesi temizliği için pekçok farklı kimyasal ürün bulunmaktadır. Bu maddeler ile temizlemek mümkün olsa da pek sağlıklı değildir.  Bu noktada en etkili yöntem karbonattır. Karbonat ile bulaşık makinesi temizliği oldukça pratiktir. Öncelikle bulaşık makinesi boşken 1 yemek kaşığı karbonat deterjan gözüne konur. Ardından makinenin  yüksek sıcaklıkta bir programda çalıştırılması yeterlidir.  Yıkama bittikten sonra karbonat bulaşık makinesinin içini derinlemesine temizlemiş olur.

SİRKE İLE TEMİZLİK

Öncelikle bulaşık makinesinin içi tamamen boşaltılır. Deterjan gözü karbonat ile doldurulur. Sonrasında makinenin üst katınin ortasına bir bardak su içine beyaz sirke veya elma sirkesi güzelce yerleştirilir. Burada sirke olan bardağın devrilmemesi için bardak yeterince ağır olmalıdır, dengeli şekilde konmalıdır. Isteğe bağlı olarak bulaşık makinesinin üst sepetine limon,portakal ve mandalina kabuklarını yerleştirebilrisiniz. Son olarak da makinenin ağzı kapatılır ve sonra yüksek sıcaklıkta uzun süreli programda çalıştırılır. Bu yöntem sayesinde bulaşık makinesinin içi pırıl pırıl olacak ve mis gibi kokacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal