Bu Hatalar Cildinizi Yaşlandırıyor!

Cilt sizin markanız ve görüntünüzün temel kaynağıdır. Güzel bir cilt için ise yapılması gerekenlerin yanında bir de yapılması sakıncalı olan durumlar vardır.

25.07.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-09:58) Bu Hatalar Cildinizi Yaşlandırıyor!

Güzellik güzel bir ciltle başlar. Parlak, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için uzmanlar sürekli tavsiyelerde bulunur. Bu tavsiyelerden bazıları kaçınmamız gerekenleri bize söyler.

GÜNEŞ IŞIĞININ FAZLASI ZARAR

Güneş ışığında yeterli sürede bulunmak D vitamini sentezi ve farklı konularda yarar sağlıyor. Ancak gereğinden fazla güneş ışığında olmak, ciltte kırışıklıkları, cilt tonu eşitsizlikleri ve benlerin sayısında artış gibi problemlere sebep olabiliyor. Güneşe çıktığınız vakit ne kadar korunsanız da güneş ışınlarının zararlı etkisinden muhafaza olmak için ayrıntıları da düşünmelisiniz. Özellikle güneşin tepede olduğu vakitlerde gölgede olmalısınız. Balkon ve bahçede olsanız bile güneş kremini uygulamalı ve korunmalısınız.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIYORUM DİYE GÜVENME

Güneş kremi kullanıyor olmak güneşten korunduğunuz manasına gelmez. Sürdüğünüz güneş kreminin görünür ışık ve kızılötesi ışınlara karşı koruma sağlaması lazımdır. Cildinizin türüne göre güneş kremi tercih etmeli ve kullandığınız güneş kremini uygun koşullarda muhafaza etmelisiniz.

SU HALA ÇOK ÖNEMLİ

Yeterli oranda su içmezseniz cildinizde kuruma oluşur. Günde en az 10 bardak su içerek cildiniz gerek duyduğu su ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

NEMLENDİRMEK GÜZELLİĞİN TEMELİDİR

Deniz, güneş ve havuz üçgeni cildinizin hızlı kurumasına sebep olur. Bu nedenle cildiniz nemlendirici uygulamaları aksatmamalı ve doğru ürün ve uygulamalarla cildinizin nemini muhafaza etmelisiniz.

BAKIMSIZ ASLA!

Cildinizi makyaj ve dış etmenler etkisi ile biriken toz, kir ve yağ gibi maddelerden arındırmak için günlük bakım unutmamalısınız. Bu konuya hassasiyet göstermezseniz cildinizde sivilce ve pürüzlü yapı meydana gelme problemi ortaya çıkacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal