Benzin Kokusu Nasıl Temizlenir?

Benzin kokusu, en ağır koku türlerinden biridir. Elbiselerin üzerinde leke olarak bulaşan benzin, doğru yöntemlerle kolay bir şekilde temizlenebilmektedir.

17.05.2018-16:18 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-15:59)

Döşemedeki mazot kokusu nasıl giderilir, eldeki mazot kokusu nasıl çıkar, gaz yağı kokusu nasıl giderilir, giysideki mazot lekesi nasıl çıkar, arabanın içindeki koku nasıl gider, arabadan yumurta kokusu nasıl çıkar, benzin kokusu zararları konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Benzin kokusu bazen dayanılmaz bir koku yaydığı için hemen temizlenmesi gerekebilir. Kıyafetlere bulaşan veya evdeki herhangi bir eşyaya bulaşan benzin kokusu, kapalı ortamlarda özellikle çekilmez bir hal alabilir. Benzin lekesine tazeyken müdahale edildiğinde de çıkması oldukça kolaydır. Ancak lekelerin temas ettiği yüzey ne kadar bekletilirse, lekenin ve kokusunun çıkması o kadar zor bir hal alacaktır. Benzinin lekelediği alan hangi zemin olursa olsun, kokusunun ve lekesinin çıkması için üzerine tuz dökülmelidir. Tuz uygulanan zeminlerde lekeler ve kokular kolaylıkla temizlenebilir. Tuz lekeyi veya kokuyu gidermese de temas ettiği yüzeyde kalıcı olmasını engeller.

BENZİN LEKESİNİ VE KOKUSUNU NE ÇIKARIR?

Evde veya arabada dökülen benzin hem lekesiyle hem de kokusuyla oldukça güç bir temizleme döneminden geçer. Benzinin döküldüğü kumaşa veya yüzeye, anında su buharı tutulmalıdır. Su buharının verdiği ısı ve nem ile, benzin kokusunun ve lekesinin giderilmesi sağlanacaktır. Su buharıyla yüzeyde bulunan benzin lekesi çözünme sağlayacak ve çıkması kolaylaşacaktır. Su buharı uygulamasından sonra da, kumaş veya yüzey bol su ile yıkanmalıdır. Hatta çamaşır makinesine de atılabilir. Bu sayede kokunun da giderileceği görülür.

BENZİN KOKUSUNA İLK MÜDAHALE NASIL YAPILMALIDIR?

Benzin zorlu bir leke ve koku olduğu için, uygulanacak ilk müdahale ya buhar tutmaktır ya da limon kullanarak kokuyu gidermektir. Tuzu lekenin üzerine uygulayıp ardından limonu da uygulayınca, hem lekenin kalıcı olması önlenir, hem de yaydığı koku limon sayesinde ortadan kalkar. Ardından bol su ile yıkanmalı ve daha sonra makineye atılabilir. Ancak çamaşır makinesinin etkili bir çözüm olup olmadığı henüz saptanmamıştır. Bu yüzden yüzey sıcak su ile güçlü bir şekilde ovularak da kokunun ve lekenin çıkması sağlanabilir.

Benzin kokusuna ilk müdahalenin ardından koku bulaşan kıyafetin birkaç defa çamaşır makinesinde yıkanması gerekebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal