Bentonit Kilinin Saça Faydaları Nedir? - Bentonit Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Yumuşak, incecik ve pürüzsüz olan bentonit kili, kokusuz toz bir maddedir. Çeşitli besin ve mineraller içeren bu kil, saç bakımı için kullanılır. Peki bentonit kilinin saça faydaları nedir? Bentonit maskesi nasıl yapılır?

15.02.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-10:00) Bentonit Kilinin Saça Faydaları Nedir? -  Bentonit Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Yumuşak, incecik ve pürüzsüz olan bentonit kili, kokusuz toz bir maddedir. Çeşitli besin ve mineraller içeren bu kil, saç bakımı için kullanılır. Peki bentonit kilinin saça faydaları nedir? Bentonit maskesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Pisliği ve Yağı Çeker

Bentonit kili negatif yüklüdür ama sıvı ile aktive edildiğinde, pozitif yüklü iyonlarla dolar ve toksinleri çeker. Toksinlere bağlanır ve maske sayesinde toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Bentonit kili bu özelliği sayesinde kafa derisinde bulunan pisliği ve yağı çeker. Bu da kepek, kafa derisi yaraları ve diğer sorunların riskini minimuma indirir.

Bentonit Kil Maskesi

Malzemeler:

- 1 su bardağı bentonit kili

- 1 su bardağı su

- Yarım su bardağı elma sirkesi

- Metal olmayan kap ve kaşık

Yapılışı:

Metal olmayan bir kaba 1 bardak bentonit kili koyun ve kile suyu ekleyin. Metal olmayan bir kaşık yardımıyla kili ve suyu yumuşak bir kıvamda bir macun haline gelene kadar karıştırın. Gerekirse, biraz daha su ekleyin. Ardından yarım su bardağı elma sirkesini ilave edin. Malzemeleri tekrar karıştırın. Maskeniz kullanıma hazır.

Kullanım Önerisi:

Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, ıslakken maskeyi uygulayın. Köklerden uçlara doğru uyguladığınız maskeyi, 20 dakika saçınızda bekletin. Ardından saçınızdaki kili yıkayın. Sonrasında saç kremi uygulayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal