Bebeğinizi Yatağınızda Uyutmayın! Kolay Bebek Uyutma Yöntemleri Neler?

Bebeğinizi uyutmakta zorlanıyorsanız sizinle aynı yatağı paylaşmasına izin vermeyin. Kaliteli ve huzurlu bir uyku için bebeğinizi nasıl uyutmalısınız? İşte kolay bebek uyutma yöntemleri...

19.03.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-16:53) Bebeğinizi Yatağınızda Uyutmayın! Kolay Bebek Uyutma Yöntemleri Neler?

Bebeğinizle yatakta ayrılmak istemiyorsunuz ancak ona iyilik yapmıyorsunuz... Onu kendi yatağına ve düzenine alıştırmak için yapılması gerekenleri derledik.

BEBEKLERİ KOLAY UYUTMA YÖNTEMLERİ NELER?

Anne dürtüsüyle bebeğini bir süre yakınında tutmak ister ancak bu durum bebeğin anne ile beraber uyuması ve annesiz uyuyamamasına neden olmaktadır. Bebeğin ilerleyen yaşlarda uyku düzeninde sorun yaşamasına neden olabilir. Özellikle doğum sonrası bebeğin ebeveyn ile aynı yatakta yatması olası değil aksin bebeği kendi yatağına alıştırmak olasıdır.

Bebeğin ebeveyni ile aynı yatağı paylaşması ‘’Ani Çocuk Ölümü Sendromu (AÇÖS)’’ riskini arttırabileceğinden dolayı kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Yataktaki yumuşacık yastıklar veya peluş oyuncaklar ani çocuk ölüm riskini tetikler ve boğulma riskini çoğaltır. Bebeğini kontrol altında uyutmak isteyen ebeveynler, bebeklerinin yataklarını yanına çekerek verimli bir uyku geçirmesini ve yataktan kalkıp bebeğinizin yanına gitme mecburiyetini ortadan kaldırır.

0-6 YAŞ ARASI İÇİN UYUTMANIN YOLLARI

Bebeğinizin uyku saati geldiğinde anlaması için farklı teknikler geliştirin. Uygulayacağınız teknikten sonra bebeğiniz uyurken sizi göremeyecek şekilde yakınında durun. Daha sonra bebeğinizi rahatlatmak ve sakinleştirmek için sesler çıkarın veya telefonunuzdan açın (şşşt, eeee gibi). Geliştirdiğiniz yöntem oturana kadar bebeğinizin yanından ayrılmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal