Bebeği Havaya Atıp Tutmak Bebeğe Zarar Verir mi?

Bebekleri havaya atıp tutarak onları güldürür ve oyun oynarız. Ancak masum görünen bu hareket aslında tahmin bile edemeyeceğiniz zararlar verir.

23.08.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-13:36) Bebeği Havaya Atıp Tutmak Bebeğe Zarar Verir mi?

Bebeği göklere zıplatıp sonra kucağınıza aldığınız oyun sıklıkla ebeveynlerin kullandığı bir oyundur. Ancak bebeğe verdiğiniz zararı fark etmek için çok geç olabilir.

BEBEĞİ ZIPLATARAK OYNATMAK ÇOK TEHLİKELİ

Bebeği havaya atıp tutmanın aslında bebeği temelde iki zararı vardır. İlki bebeğin boyun kasları yeterince gelişmediğinden ve baş beden oranı yetişkinlerden farklı olduğundan, çocuğun boynuna tahmin yürütülenden daha fazla yük biner. Bebeğin boynuna zarar verir. İkinci zarar ise bebeği havaya atıp tutmak, bebeğe en düşük 1g ivme kazandırmak anlamına gelir. Birçok yetişkine bile hasar verebilecek bu ivme, çocukların henüz güçlenmemiş kılcal damarlarında(özellikle beyin ve gözdeki) ve iç kulakta yırtılmalara sebep olabilir. Bu zararlar ise beyin kanaması, göz hasarı, kalıcı sağırlık, motor işlev kaybı gibi ağır neticeleri ortaya çıkarabilir. Bu hareketlerin yumuşak bir biçimde yapılması dihi önerilmez. 70 kilo ağırlığında bir yetişkinin, 7 kilo ağırlığında bir bebeğin sarsılmasını anlamamasından verdiğini hasarı fark ettiğinizde çok geç olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal