Bazı Erkeklerde Neden Saç ve Sakal Farklı Renk Olur?

Hollanda merkezli araştırma merkezi, bazı erkeklerde görülen saç ve sakal arasındaki renk farklılıklarını sebebini araştırdı. Sebebi atalarına kadar uzadı.

25.09.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-15:56)

Bazı erkeklerde görülen ve genelde kızıl ya da daha açık sakallara sahip olup saçları daha koyu olan bu durumda bazen boya zannedebiliyoruz. Ancak durum genetikle alakalı.

BAZI ERKEKLERDE NEDEN SAÇ VE SAKAL FARKLI RENKTİR?

Genetik olarak ortaya çıkan saç rengi, sadece ebeveynlerimizden miras alınmaz. İnsanlar ayrıca bu genleri büyükanne ve dedelerinden ve hatta daha evvelki atalarından miras alırlar. Netice olarak, bir insanın vücudu oldukça çeşitli saç rengi kombinasyonlarını ifade edebilir. “Saç rengini ortaya çıkaran genlere” eksik baskın kalıtsal niteliker “adı veriliyor. Hollanda genetik araştırma merkezi Erfocentrum’da uzmanı olan Petra Haak-Bloem, bu halin geri kalanında baskın olan tek bir gen olmadığı, fakat bütün genlerin birbirini etkilediği manasına geldiğini açıkladı . Petra açıklamasında, kızıl saçların MC1R geni olarak tanınan bir mutasyondan kaynaklandığını belirtti. Birisi bu genin iki mutasyona uğramış versiyonunu miras alırsa, normal cilt ile tipik bir kızıl saçlı olarak neticelenir. Fakat MC1R’nin yalnızca bir mutasyona uğramış versiyonuna sahip olmak, saçın kahverengi veya sarı renkli olmasına karşın vücudun yalnızca bazı bölgelerinde kırmızı kılların meydana gelmesine sebep olur. Kocanızın tüm ailesinin kahverengi saçları olsa dahi, kızıl saçlı farklı bir gen de genetik kodunun bir bölümü olabilir ve bu sebeple beklenmedik bölgelerde ortaya çıkabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal