Banyoda Kulladığınız Sünger Lifinin Aslında Ne Olduğunu Duyanlar Şokta!

Banyoda kullandığımız ve selülitlere iyi gelen sünger lifi aslında bir salatalıkmış. Asya ve Amerika'da yetişen salatalık türü kuruduğunda bambaşka bir hal alıyor.

27.07.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-09:32) Banyoda Kulladığınız Sünger Lifinin Aslında Ne Olduğunu Duyanlar Şokta!

Banyo yaparken uyguladığımız sünger lifini salatalık türü olması duyanları şaşırttı. Hatta sosyal medyada gündem bile oldu.

SÜNGER LİFİ ASLINDA SALATALIK!

Luffa aegyptiaca bitkisinin koyu yeşil meyvelerinden elde edilen sünger kabağına sünger lifi, lif kabağı ve Mısır salatalığı olarak da adlandırılıyor. Özü Hindistan'a ait olan bu ürünü Çin, Kore, Japonya ve Orta Amerika ticari olarak büyütüyor. Büyük bir salatalık olarak büyüyen bitki 30 santimetreye kadar varabiliyor. Hasat edilmeden evvel salatalık olarak yenen ürün olgunlaştığında kahverengiye dönüyor ve sünger lifi adını alıyor.

SÜNGER LİFİNİN YARARLARI NEDİR?

Çekirdekleri çıkartıldıktan sonra daha çok banyoda kullanılan lif ölü hücrelerin yenilenmesini mümkün kılarken cilde güzellik veriyor. Selülit, cilt kırışıklıklarının yok edilmesine destek olan lif süngeri bu şekilde kan dolaşımını da hızlandırıyor.
Lif süngerini uygulayarak ancak aslında ne olduğunu bilmeyen birçok kişi Twitter'da da gündem oldu. Bir kişi 'bir sebzeyle yıkandığımı bilmiyordum' derken, diğer kullanıcı 'artık lif süngerlerimizi kendimiz yetiştirebiliriz' şeklinde yorum yaptı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal