Mama Sandalyesi Gerekli midir? Mama Sandalyesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mama sandalyesi almadan önce anneler masrafları en aza indirmek adına gerekli olup olmadığını düşünür. Mama sandalyesinin birçok yararı vardır. Ancak bazen göz ardı edilebilir.

27.07.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-09:14) Mama Sandalyesi Gerekli midir? Mama Sandalyesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mama sandalyesi bebeğin yemek yerkenki kendi alanını oluşturur. Bu nedenle önemli ve yararlıdır. İşte, mama sandalyesini yararı ve dikkat edilmesi gereken hususlar...

MAMA SANDALYESİ GEREKLİ MİDİR?

Mama sandalyesi bebeğin hem güvenli bir şekilde yemek yemesi hem de kendi alanı kavramını oluşturabilmesi açısından önemlidir. Kendi başına yemek yemesini öğretmek için iyi bir yoldur. Zira sizin de düzgün yemek yemenizi sağlar. Ailenin küçük yaşta tek bir masada yemek yeme kültürünü de çocuğa aktarır. Hatta dışarıda bebeğinizle gezdiğinizde oturduğunuz bir kafede de bulunur ve sizin rahat etmeniz için getirirler.

MAMA SANDALYESİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1. Mama sandalyesini duvar, tezgah ve yemek masasından uzağa yerleştirin. Eğer mama sandalyesi bunlardan birine çok yakınsa, bebeğiniz bunları ayağı ile itip yere düşürebilir.

2. Her defasında güvenlik kayışlarını bağlayın. Konu bebeğinizin güvenliği ise dikkatsiz olmanız mümkün olamaz. Bu nedenle bebeğinizin mama sandalyesinin tepsisiyle yeterince güvende olacağını düşünmeyin.

3. Sabitliğinden emin olun. Bebeğinizi sandalyeye oturtmadan, sandalyenin sabit durduğundan ve güzelce açıldığından emin olun.

4. Bebeğiniz mama sandalyesindeyken kardeşinin tırmanmasına müsade vermeyin. Fazladan yük ikisinin beraber devrilmesi için yeterli olabilir.

5. Sıcak, kırılabilir ve keskin eşyaları uzakta durdurun. Mutfağınızdaki herşeyi bebeğinize göre planlamış olabilirsiniz ama bebeğiniz portatif mama sandalyesindeyken daha fazla dikkat edin. Onun bu yakın pozisyonu masadaki keskin ve sıcak bulaşıklara, cam eşyalara ve öteki malzemelere siz ona bakmıyorken ulaşabilmesi anlamına gelir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal