Ballı Tarçınlı Elma Cipsi

Abur cubur sevenlerdenseniz ancak sağlığınızı tehlikeye atmak istemiyorsanız tam da size göre bir tarifimiz var. Elmadan cips yapma tarifini bizden öğrenmeye ne dersiniz?

Ballı Tarçınlı Elma Cipsi

Hepimiz zaman zaman keyfimizi yerine getiren abur cuburlar yemek isteriz. Ancak yoğun yağ ve katkı maddelerinden dolayı yemeyi tercih etmeyiz. Bu gibi durumlarda imdada yetişen pratik ve sağlıklı bir cipse ne dersiniz? İşte çocukların da rahatlıkla yiyebileceği doğal cips tarifi.

BALLI TARÇINLI ELMA CİPSİ

Malzemeler:

-4 adet orta boy elma
-2 yemek kaşığı bal
-1 çay kaşığı tarçın

Nasıl yapılır?

-Elmaları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra bütün halinde ince ince dilimleyin.
-Pişirme kağıdı serili tepsiye elma dilimlerini koyun.
-Dilimlerin üzerine fırça kullanarak bal sürün.
-Tarçını küçük bir süzgeç ile tüm dilimlerin üzerine serpiştirin.
-Önceden ısıttığınız 120 derece fırında fanlı ayarda 1 saat pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle yiyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri