Bakuchiol Nedir? Ne İşe Yarar?

Hücre yenilenmesini hızlandırmanın, kırışıklıklardan ve ince çizgilerden kurtulmanın bilinen en iyi yöntemi retinole benzer bir alternatif daha çıktı: Bakuchiol. Peki bakuchiol nedir? Ne işe yarar?

23.02.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-15:18) Bakuchiol Nedir? Ne İşe Yarar?

Hücre yenilenmesini hızlandırmanın, kırışıklıklardan ve ince çizgilerden kurtulmanın bilinen en iyi yöntemi retinole benzer bir alternatif daha çıktı: Bakuchiol.

BAKUCHIOL NEDİR?

Bakuchiol, botanikte adlandırıldığı gibi “psoralea corylifolia” yani “babchi” bitkisinden üretilen bir antioksidan türüdür. Hindistan’da bulunan bu bitkinin sedef hastalığında çok büyük bir etkisi olduğu biliniyor. Ayrıca bakuchiol Hindistan ve Çin’de geleneksel tıpta eski zamanlardan beri kullanılmakta.

Retinol, ciltte hücre dönüşümünü destekler ve yaşlandırmayı yavaşlatır. Fakat uzmanlar belirtiyor ki, retinol bu kuvvetli yaşlanma karşıtı bileşeni ile hassas ciltlerde kuruluğa ve döküntülere yol açıyor.

İngiliz Dermatoloji Dergisi yaptığı bir araştırmada, “bakuchiol” sayesinde de hücrelerin yenilenebildiğini, üstelik bunun retinol kullanımında meydana gelen yan etkilerin hiçbirinin ortaya çıkmadan sağlanabildiğini açıkladı.

Ayrıca retinolün tersine bakuchiol, hamilelik ve emzirme döneminde rahatlıkla kullanılabilen bir ürün.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal