Baharatları Saklamanın İpuçları!

Yemeklere lezzet katan baharatlar, uzun süre kullanılıyor. Bu nedenle baharatları bozulmadan doğru saklamak gerekiyor. Peki ne yapmamız gerekiyor! Baharat hakkında bilinmeyenler haberimizin detayında...

23.04.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-12:16) Baharatları Saklamanın İpuçları!

Yemeklere lezzet katan baharatlar, uzun süre kullanılıyor. Bu nedenle baharatları bozulmadan doğru saklamak gerekiyor. Peki ne yapmamız gerekiyor! Baharat hakkında bilinmeyenler haberimizin detayında...

Yemeklere lezzet katan baharatlar, uzun süre kullanılıyor. Bu nedenle baharatları bozulmadan doğru saklamak gerekiyor. Bazı yöntemlerle baharatların uzun süre taze kalmalarını sağlamak mümkün. İşte baharatları tazeliğini koruyarak kullanabilmenin ipuçları.

HAVA GEÇİRMEYEN SAKLAMA KAPLARI

Baharatların hava ile temas etmeleri çabucak bozulmalarına neden olur. Hava geçirmeyen baharatlıklarla, baharatlarınızın uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

IŞIKTAN VE ISIDAN UZAK TUTMAK

Baharatlar nemli ve sıcak ortamlarda çabucak bozulur. Bu nedenle baharatlarınızı kapalı ve serin ortamlarda muhafaza etmenizde yarar var. Örneğin, yemek yaparken baharatlarınızı ocağa yakın tutmamalı, işiniz bittiğinde hemen yerine kaldırmalısınız. Çünkü ocaktaki sıcaklık baharatların bozulmasına neden olabilir. Buzdolabı baharatları muhafaza etmek için en uygun ortamlardan biridir.

CAM KAVANOZ TERCİH ETMEYİN

Işık baharatların düşmanı olduğundan ve cam kavanozlar da ışık aldığından, ışık geçirmeyen seramik saklama kaplarını veya kavanozları tercih etmeniz, baharatlarınızın daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

TAZE OT VEYA BAHARATLARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAYIN

Baharatları kurutmadan, taze halleriyle kullanmayı seviyorsanız kullanım sürelerini uzatmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylelikle baharatlarınızı uzunca bir süre hiç bozulmadan kullanabilirsiniz.

KİLİTLİ POŞETLERİDE KULLANABİLİRSİNİZ

Derin dondurucuda saklamak istemiyorsanız taze ot halindeki baharatlarınızı kilitli poşetlerde de saklayabileceğinizi unutmayın. Böylelikle hava almayacak ve uzunca bir süre taze kalacaktır. Kilitli poşetlerinizi ışıktan ve ısıdan uzak tutmayı da unutmayın.

1 YILDAN UZUN SÜRE KULLANMAYIN

Baharatlarınızın raf ömrü bir yıldır. Aldığınız baharatı bir yıldan uzun süre kullanmamaya özen gösterin. Baharatı aldığınız tarihi kavanozun üzerine not ederek süre kontrolünü yapabilirsiniz.

KOKUSU KAYBEDEN BAHARAT BOZULMUŞ DEMEKTİR

Baharatınız artık ilk günkü gibi kokmuyorsa, aroma vermiyorsa bozulmuş demektir. O baharatı artık kullanmamaya dikkat edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal