Kış Mevsiminde Ayak Bakımı

Dermatoloji uzmanları kış mevsiminde ayak ve tırnak sağlığı için daha dikkatli olunması konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Kışın ayak sağlığı nasıl korunur? Kış aylarında ayak bakımı nasıl yapılmalıdır?

09.02.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-17:47)

Kışın ayaklar çorap ile kamufle edildiği için bakımına yaz aylarındaki kadar önem gösterilmiyor problem de burada başlıyor. Kış aylarında ayaklar uzun saatler süresince ayakkabı, kapalı bot ve çizme içerisinde kalmalarından dolayı daha çabuk kuruyor. Buna ek olarak,  hatalı ayakkabı seçimiyle de tırnak batmasından mantar enfeksiyonuna, nasırlardan egzamaya birçok önemli soruna zemin hazırlamaktadır.

Dermatoloji uzmanları kış mevsiminde ayak ve tırnak sağlığı için daha dikkatli olunması konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Kışın ayak sağlığı nasıl korunur? Kış aylarında ayak bakımı nasıl yapılmalıdır?

MANTARA DİKKAT!

Ayakların uzun süre ayakkabı içerisinde kalması terlemeyi de beraberinde getiriyor. Parmakların ıslak kalması tırnak sağlığı için çok tehlikelidir. Bu yüzden ayaklarınızı kuru tutmalısınız. Mantarın çok hızlı yayıldığını ve bulaşıcı özelliği olduğunu unutmamak gerekir.

AYAKLARINIZI HAVALANDIRIN!

Kışın kullanılan kalın çoraplar, ev içinde giyilen terlikler ayakların havasız kalmasına neden oluyor. Havasız kalmanın sonucunda oluşan bakteri ve mantar hastalıklarına yol açar.

NEMSİZLİK ÇATLAKLIK OLUŞTURUYOR!

Soğuk kış mevsiminde en az yüzünüz kadar ayaklarınızın da nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bilhassa, kalorifer gibi ısı kaynakları nemin azalmasına sebep olarak ayakların kurumasına ve çatlamasına sebebiyet vermektedir.

PEELİNGİN ÖNEMİ!

Ayaklardaki ölü dokunun cilt yüzeyinden uzaklaştırılması cilt sağlığı için oldukça yarar sağlayıcıdır. Ayak bakımı için üretilmiş peeling ürünlerini haftada bir kez uygulayarak ayak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

NEMLENDİRİCİ MASKE

Mutfak robotu kullanarak çeyrek fincan esmer şekeri ve çeyrek fincan miktarındaki yulaf ezmesini karıştırın. Karışım tamamlandıktan sonra malzemeleri bir kaseye alıp bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı limon suyu ve çeyrek su bardağı balı ekleyin.

Tüm malzemeleri harmanlayın ve karışımı iki poşete bölüştürün. Ayaklarınızı bu poşetlere sokarak nazikçe masaj yaparak ayaklarınıza uygulayın. Yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal