Avokado Çekirdeğinin Cildimize Faydaları

Avokado yerken çekirdeğini çöpe atıyorsanız atmayın! Sağlık açısından birçok faydası bulunan avokadonun, çekirdeği de bir o kadar faydalı. Avokado çekirdeğinin cilde sayısız faydası bulunuyor. Peki nedir bu faydaları?

05.01.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-12:14) Avokado Çekirdeğinin Cildimize Faydaları

Avokado yerken çekirdeğini çöpe atıyorsanız atmayın! Sağlık açısından birçok faydası bulunan avokadonun, çekirdeği de bir o kadar faydalı. Avokado çekirdeğinin cilde sayısız faydası bulunuyor. Peki nedir bu faydaları? İşte yanıtı...

SİVİLCELERE İYİ GELİR

Avokado çekirdeğini sivilceleriniz için kullanabilirsiniz. Ilık su ve rendelenmiş avokado çekirdeklerini iyice karıştırın ve içerisine birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Sivilcelerinizin üzerine uygulayın ve 5-6 dakika bekletin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

PEELİNG ETKİSİ

Avokado çekirdeklerini önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat boyunca pişirin. Daha sonra rendeleyin. Rendelenmiş çekirdeğin üzerine öğütülmüş kahve ve deniz tuzu ekleyin. Bu karışımı cildinize yumuşak hareketlerle uygulayın ve ılık su ile durulayın.

SAÇ BAKIMI

Eğer kepğek sorununuz varsa ya da daha parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız, avokado çekirdeğini rendeleyin ve çiğ haliyle kullanın. Hint yağı ile karıştırıp bir gün bekletin. Daha sonra karışımı kafa derinize sürüp ovun. Başınızı bir havluyla veya streç filmle sarıp bir saat bekletin ve iyice durulayın.

YÜZ MASKESİ

Toz kil ve rendelenmiş avokado çekirdeği karıştırın, biraz su ekleyin göz bölgesi gelmeyecek şekilde cildinize uygulayın. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici bir krem sürün.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal