Bacaklarda Görülen Batıklardan Kurtulmanın Yolları

Kadınların şikayetçi oldukları konulardan biri de bacaklarında oluşan batıklar. Tüyler hangi yöntemle alınırsa alınsın bacaklarda batık oluşuyor. Peki bu batıklardan kurtulmanın yöntemi nedir?

05.01.2019-12:10 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-11:58) Bacaklarda Görülen Batıklardan Kurtulmanın Yolları

Kadınların şikayetçi oldukları konulardan biri de bacaklarında oluşan batıklar. Tüyler hangi yöntemle alınırsa alınsın bacaklarda batık oluşuyor. Peki bu batıklardan kurtulmanın yöntemi nedir? İşte detaylar...

Jiletten dolayı ciltte meydana gelen kesikler batıklara zemin hazırlayabilir. Ciltte meydana gelen tahriş sivilceye yol açabilir. Bu durumda doğal nemlendiricilerden faydalanmak gerekir. İşte doğal nemlendirme yöntemleri;

ALOE VERA

Jiletten kaynaklı cilt tahrişini rahatlatmak için kullanılabilecek doğal ürünlerin başında aloe vera gelir. Eğer aloe vera bitkiniz varsa yapmanız gereken tek şey aloe yaprağı koparmaktır. Ardından içerisindeki jeli doğrudan etkilenen bölgeye sürün. 

KARBONAT

Peeling batık oluşumunu önlemede en önemli yöntemlerden biridir. Doğal peeling malzemesi olarak kullanmak için karbonat sıklıkla tercih edilir. Önce ellerinizi ılık su ve sabunla yıkayın. Sonra karbonat ve bir miktar su kullanarak bir macun kıvamı elde edin.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Cildin tahriş olmasındaki en önemli sebep kuru cilde uygulama yapılmasıdır. Hindistan cevizi yağı nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda jiletin kolaylıkla kayarak daha pürüzsüz, daha yakın ve rahatsız edici olmayan bir tıraş yapmasını sağlar.

LİMON SUYU

Doğal olarak asidiktir. Böylelikle deri içine çekilen kıl foliküllerinde bakterilerin üremesinin engellenmesine ve yüksek C vitamini içeriği de cildin yenilenmesine yardımcı olur.

SİYAH ÇAY

Mutfakta bir miktar siyah çay varsa jilet darbeleri için en iyi ilaçlardan birine sahipsiniz aslında. Enflamasyonun hafifletilmesi, kızarıklığın azaltılması ve yanmanın yatıştırılması ile bilinen tanik asit içerir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal