Aşırı Koruyucu Ebeveyni Olan Çocuklar Okulda Huzursuz Oluyor

Çocuklar okula gitmeye başladığında okuldan korkabilir ve okula gitmek istemiyor olabilir. Bu problemin sebebi ise aşırı koruyucu ebeveynler olabilir.

09.09.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-11:36) Aşırı Koruyucu Ebeveyni Olan Çocuklar Okulda Huzursuz Oluyor

El bebek gül bebek büyüyen bebekler okula başlarken daha çok çekiniyor olabilir. Bunun altında yatan sebep ise huzursuz olmalarıdır.

AŞIRI KORUYUCU EBEVEYNLER ÇOCUĞU OKULDAN SOĞUTUYOR

Okul fobisinde genetiksel ve yapısal etmenlerden ziyade psikolojik yaşantılar daha önemli yer tutar. Okul fobisi olan çocukların sebepsiz yere okula gitmekten korktuklarına inanılsa da okul korkusunun altında temel etmenler mevcuttur. Bunların başında, aile alanında aşırı baskı sayılabilir. Okul fobisi olan çocukların, okul evveli dönemlerinde anneleri tarafından aşırı özenle büyütüldükleri fark ediliyor. Bu çeşit annelerin devamlı çocuklarını memnun ederek onların sevgilerini kazanma gayreti içinde oldukları, bütün ihtiyaçlarını karşıladıkları ve onları devamlı korudukları dikkat çeker. Bu anneler, çocuklarının bedensel hastalıkları ile yakından ilgilidir. Çocukları gözlerinin önünde kalmadığında kendilerini oldukça rahatsız hissederler. Psikolojik ve fizyolojik olarak çocuklarıyla aşırı yakın olma ihtiyacı duyarlar. Annelerinin koruyucu ve baskılı mekanlarda bir an olsun uzak kalmamış bu çocukların yabancı bir ortamda ve tanımadıkları insanlarla beraber olmaları, onları huzursuz yapar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal