Ara Tatilde Çocuğun Motivasyonunu Arttırma Yolları

Tatiller çocukların okul hayatı için bir motivasyondur. Yapılan tatil sonrası daha dinç ve heyecanlı bir şekilde okula gitmek isterler. Peki, anne babalar bu motivasyonu nasıl arttırırlar?

14.11.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-12:20)

Çocukların kaliteli bir ara tatil geçirerek ders çalışma ve okulda başarılı olma motivasyonlarını arttırmak istiyorsanız sizi haberimize davet ediyoruz.

ARA TATİL İÇİN ÖNERİLER

Çocuğunuza devamlı “ders çalış” demeyi tercih ederseniz, onun önümüzdeki dönemde motivasyonun azalmasına sebep olabilirsiniz. Tatil dönemlerinde ders kelimesinden kaçınılmalıdır. Çünkü ders baskı, çocuğun dersini yapsa bile yeterli verimi almasını önlemektedir. Pek çok ebeveynin ortak görüşü, 1 haftalık tatilde çocuğun eksik kaldığı dersleri tamamlamasın lazım olduğu yönündedir fakat bu doğru bir perspektif değildir. Tatil, derslerinde başarılı olsun ya da olmasın her çocuğun hakkıdır. Çocukların her zamanki yatma saatinden azıcık daha geç yatmasına izin verin. Sabahları daha geç kalkmalarına, yatak keyfi yapmalarına müsaade edilebilir. Çocuk geç kahvaltı yapmayı arzu edebilir. Çocuğun bu beklentilerini öğrenerek onun arzu ettiği biçimde kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal