Anne Sütünün Bebeğe ve Anneye Yararları

Anne sütünün yararını hem büyüklerimiz hem de doktorlar sürekli söylerler. Hem psikolojik hem fizyolojik faydaları saymakla bitmez çünkü.

03.08.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:25) Anne Sütünün Bebeğe ve Anneye Yararları

Hem yapılan araştırmalar hem de deneyimler bebeklerin ve annelerin emzirme sürecinde birçok gelişim ve katkıya sebep olduğu göstermektedir.

YAKINLIK SAĞLAR

Anne sütü her bebeğin en olağan hakkıdır. İlk altı ay bebeklerin tek içtikleri besinin anne sütü ciddi bir konudur. İçerisindeki sayısız vitamin ve mineral bebeğin zihinsel ve fizyolojik bakımdan gelişiminde yaşamsal bir etkendir. Hal böyle olunca emzirme işini yapacak anne bedeni özel bir amaç taşır, bebeği beslemesi iki taraf içinde samimi ve özeldir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUR

Anne sütü içerisindeki biyoaktif maddeler ve patojenler ile bebeğin sonraki yaşlarında zihinsel ve fiziksel sağlığı için yatırımdır. Kas gelişimine katkı sağlayan bu maddeler anne sütünün içerisindeki en yoğun etki mekanizmalarıdır ve bu nedenle bebek sürekli anne sütü ile beslenmelidir. 

EMZİRME ANNEYE DE ÇOK FAYDALI

Emzirme durumusadce bebeğe değil anneye de yarar sağlar. Anne bu aşamada bebeği ile bambaşka bir bağ kurar. Bu bağ anneyi daha duyarlı duruma getirse de aynı vakitte kendisini güçlü bir kadın haline getirir. Emzirme bireyin kilo vermesinde de büyük destektir. Gebelik aşamasında kilo alan anne adayları, emzirme aşamasında daha dinç ve sağlıklı olurlar.

UYKUSUNU SAĞLIKLI KILAR

Yeni doğanlar genelde uyku düzensizliği çeker. Adaptasyon ve kendi bedenlerinin varlığını keşfetme kısmı zorluk yaşatır. Bu aşamada en sık karşılaşılan ve şikayet edilen konu uykudur.  Gece defalarca ağlayarak uyanan bebekler için anne sütü aslında bir kurtarıcı olacaktır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal