Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Boşanmak kimsenin evliliğe girerken istemediği bir durum fakat bazen çiftler bu duruma mecbur kalabiliyor. Böyle durumlarda anlaşmalı boşanma protokolü.

15.05.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-17:10) Anlaşmalı Boşanma Protokolü

anlaşmalı boşanma protokolünün tam anlamı şudur. Karşılıklı olarak boşanma kararı alan kişiler karşılıklı olarak aldıkları kararlar neticesinde maddi ve manevi tüm sonuçları üzerinde anlaştıklarını ifade eden protokole anlaşmalı boşanma protokolü denir.

Örnek vermek gerekirse  çocuk varsa çocuğun kimde kalacağı ya da nafaka talep edilecek mi edilecekse ne kadar olacak gibi durumlar anlaşmalı boşanma protokolü yapılarak elde edilir.

Medeni Kanunun 4721 sayılı maddesine göre anlaşmalı boşanma şartlarından biri olan anlaşmalı boşanma protokolü boşanma dilekçeleri mahkeme sunulduğu gibi dava süresince de sunulması mümkündür yani anlaşmalı boşanma protokolü istendiği zaman yapılabilir özelliği vardır ki bu çok önemlidir.

anlaşmalı boşanma protokolü yapılmış olsa bile bazi istisnai durumlar vardır bunlar çocuklardır. anlaşmalı boşanma protokolü imzalanmış ve çocukların kimde kalacağı konusudna anlaşmaya varılmışsa da mahkemeye bakan hakim çocukların menfaatini gözetmek koşuluyla farklı bir karar verebilir ki bu da önemli anekdotlardan biridir.

anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanmasında uzman bir hukukçu mutlaka olmalıdır neden diye soracak olursanız bu protokolü hazırlarken bazı çekişme süreçleri yaşanabilir bu da mahkeme sürecine yansır ve çekişmeli boşanma sürecine girilebilir. Bu gibi durumlarda istenmeyen sonuçlar çıkabilir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma protokolü herhangi bir açık kapı ya da yarım ağız diye tabir edilen bir ifade olmaması gerekir. Siz siz olun anlaşmalı boşanma protokolü yapacaksanız uzman bir hukukçu ya da avukattan yardım alarak bu işe başlayın

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal