Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz kabuklarının atmak yerine değerlendirmek daha mantıklı olabilir ve karpuz kabuğundan şahane reçeller pişirilebilir.Peki, karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Herkesin merak ettiği o reçel tüm ayrıntılarıyla...

15.05.2018-17:12 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-17:07) Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz kabuklarının  atmak yerine değerlendirmek daha mantıklı olabilir ve karpuz kabuğundan şahane reçeller pişirilebilir.Peki,  karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Herkesin merak ettiği o reçel tüm ayrıntılarıyla...

MALZEMELER:

1 kilo  kabuğu

1.5 kilo toz şeker

4 bardak su

1 adet limon

6 adet karanfil

2 çay kaşığı tarçın

Gıda boyası (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

1. Karpuzu dört parçaya bölerek sulu iç kısımlarını kesin. Elde ettiğiniz karpuz kabuklarınızın dış yeşil yüzeylerini bıçak ile soyun. Karpuz kabuklarında hiç yeşil kısım kalmayınca, kabukları küçük küpler halinde doğrayın.

2. Derin reçel tenceresi içerisine doğranmış karpuz kabuklarını koyun ve üzerine 4 bardak kaynamış su ekleyerek yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatın. Daha kısa sürede karpuz kabuklarının yumuşamasını istiyorsanız, düdüklü tencere içerisinde 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

3. Yumuşayan karpuz kabuklarının üzerine toz şekeri, karanfil ve tarçını ilave edin. Bu malzemeler ile beraber yarım saat daha kaynatın.

4. Reçelinizin üzerindeki biriken köpükleri sıyırmayı ihmal etmeyin.

5. Karpuz kabuğu reçeliniz koyu bir kıvama geldikten sonra, reçeliniz hazır demektir.

6. Reçelinizi ocaktan almadan önce taze limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatın.

7. Ocaktan indirmiş olduğunuz reçeli sıcaklığı ile kavanoza doldurun. Bu sayede reçeliniz daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Kavanozun kapağını kapatınca ters çevirin ve 12 saat bir köşede bekletin.

8. Pişen karpuz kabuğu reçeli şeffaf bir görüntüye sahip olduğu için kırmızı renk gıda boyası kullanarak adeta karpuz görünümü verebilir ve göze hitap etmesini sağlayabilirsiniz.

8. Hazırlamış olduğunuz karpuz kabuğu reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal