Adana şalgamı nasıl yapılır, şalgam suyu nasıl yapılır, Adana yöresi şalgam suyu, Adana yöresi şalgam suyu nasıl yapılır detaylar haberimizde...

Şalgam suyu Adana'ya has içeceklerden biridir. şalgam suyu Türkiye'deçok sevilen ve tüketilen içecek türüdür. Şalgam turpgiller ailesinden gelir ve bu içicek Adana, Mersin ve Osmaniye illerinde oldukça meşhurdur.

Bizde sizler için Adana şalgamı nasıl yapılır diye araştırdık ve tarifini hazırladık.

ADANA ŞALGAMI NASIL YAPILIR

MALZEMELER
  • 1 adet şalgam
  • 1 adet büyük boy pancar
  • 1 kg. siyah havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı salamuralık tuz
  • Yarım ekmek
  • Temiz tülbent
  • 1 adet 10 litrelik pet kavanoz
HAZIRLANIŞI
  1. Pancar, şalgam ve havucun kabukları soyulur ve dilimlenir.
  2. Tülbentin içerisine yarım ekmek bahça yapılır ve uçlarından bağlanır.
  3. Tuzu eklemeden bütün malzemeler bidona koyulur ve bidonun ağzına kadar su doldurulur.
  4. Bidon 15 gün boyunca ağzı kapalı bir şekilde serin yerde bekletilir.
  5. Şalgam suyu bu şekilde hazır olmuş olacaktır.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.