22 Mart 2019
  • Istanbul 11°
  • Ankara
  • Izmir 14°
İmsak 05:33
Güneş 06:58
Öğle 13:16
İkindi 16:41
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
BIST99.835
Dolar5,7445
Euro6,4830
Altın244,179

5 Adımda Şekersiz Reçel Yapımı

Yeni güne güzel bir kahvaltıyla merhaba demek sağlıklı ve iyi bir yaşamın en önemli temel ögelerinden biri.

5 Adımda Şekersiz Reçel Yapımı

Yeni güne güzel bir kahvaltıyla merhaba demek sağlıklı ve iyi bir yaşamın en önemli temel ögelerinden biri. Kahvaltı kadar kahvaltı da tükettiklerimiz de büyük önem taşır. Protein ve lif barındıran bir kahvaltı gün içinde daha fazla enerji sağlayarak daha uzun süre tokluk hissi sağlar. Kilo vermek isteyenlerin ve formuna dikkat edenlerin için tüketmekten vazgeçtikleri besinlerden ilki reçeldir. İşte bu duruma alternatif bir şekersiz reçel tarifi:

Malzemeler

2 kg patlıcan

5 kg çekirdeksiz yeşil üzüm

Hazırlanışı

1. Çekirdeksiz üzümler yıkanıp bir tülbent içerisinde ezerek suyunu sıkın. Sıktığınız üzüm suyunu bir tencerede kaynatın.

2. Patlıcanları yıkayıp aralıklı bir şekilde soyun.. Sağ ve sol taraflarına iki çizik atın. Temizlediğiniz patlıcanları, kaynamış suyun içine atın ve 10 dakika kaynatın. Siyah suyu çıkan patlıcanları süzüp sonra soğuk suda 2-3 dakika bekletin.

3. Soğuk suda beklettiğiniz patlıcanları, kaynamış üzüm suyuna atın. Reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın.

4. Reçel kıvamını almış olan patlıcanları serin yerde saklanmak üzere üzere cam kavanozlara doldurulup, kapaklarını sıkıca kapatın.

5. Hazırlanan patlıcan reçelini, şeker ilave etmeden olduğu gibi kahvaltı masanızda kullanabilirsiniz. İsterseniz karanfil atarak da tatlandırabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.