30 Yaşından Sonra Anne Olmak

Günümüzde eğitim ve kariyer sebebiyle kadınlar 30'lu yaşlarda anne oluyor. Toplumda ise yaygın olarak yaş ilerledikçe hamileliğin zorlaştığına inanılıyor. Ancak yapılan araştırmalar aksini ortaya koyuyor.

07.01.2019-14:54 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-14:42) 30 Yaşından Sonra Anne Olmak

Günümüzde eğitim ve kariyer sebebiyle kadınlar 30'lu yaşlarda anne oluyor. Toplumda yaygın olarak yaş ilerledikçe hamileliğin zorlaştığına inanılıyor. Ancak yapılan araştırmalar aksini ortaya koyuyor. İşte detaylar...

AKSİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Yalnızca bir kuşak önce annelik yaşı için kabul edilen standartlar çok farklıydı; 25 yaşından sonra anne olmak 'geç annelik’ olarak kabul ediliyordu ve pek sağlıklı bulunmuyordu. Ancak yapılan araştırmalar bunun tam aksini ortaya çıkardı. 30 yaşını geçtikten sonra anne olmanın gayet normal, hatta daha erken yaştaki gebeliklere göre daha sağlıklı sonuçlara neden olabileceğini ortaya koydu.

DAHA UZUN YAŞIYORLAR

ABD’deki Boston Üniversitesi yayını New England Centenerian Study’de yayınlanan araştırmaya göre, ileri yaşlarda anne olmak ömrü uzatabiliyor. Aynı şekilde Portekiz’deki Coimbra Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma da 30 yaşından sonra doğum yapan kadınların daha uzun yaşadığını doğruluyor. 20’li yaşlarını tamamladıktan sonra anne olan kadınların genellikle eğitimli ve sağlıklı kadınlar olması, ilk çocuğunu doğurduktan sonra daha sağlıklı bir yaşam beklentisinin artması gibi etkenlerin geç yaşta anne olmanın daha uzun ve sağlıklı bir hayatı desteklemesine neden olduğu ifade ediliyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal