Ev Yapımı Saç Spreyi

Her gün işe veya okula giderken saç şekillendirmek kolay olmaz. Saç şekillendirmek için saç spreyi vb. kullanırız. Ancak piyasadaki saç şekillendiriciler oldukça pahalı. O zaman kendi saç spreyinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz?

07.01.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-13:41) Ev Yapımı Saç Spreyi

Her gün işe veya okula giderken saç şekillendirmek kolay olmaz. Saç şekillendirmek için saç spreyi vb. kullanırız. Ancak piyasadaki saç şekillendiriciler oldukça pahalı. O zaman kendi saç spreyinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte ev yapımı saç spreyi...

Gerekli malzemeler;

- 1 adet sprey şişesi

- 1 limon (kuru saçlar için yarım portakal)

- 2 bardak su

- 5 damla lavanta yağı

Yapılışı;

İlk olarak limonu veya portakalı dilimleyin. Küçük bir tencereye su ekleyip, üzerine doğradığınız limonu veya portakalı koyun. Kaynadıktan sonra orta ateşte su, hacmini yarısını kaybedene kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp içine lavanta yağını ekleyin. Bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün. Biraz soğuduktan sonra karışımı sprey şişesine boşlatın. Buzdolabı dışında saklamak istiyorsanız içine eczaneden alacağınız 60 ml rubbing alkol ekleyebilirsiniz. Alkol kullanmak istemiyorsanız buzdolabında 2 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Kullanımı:

Kullanmadan önce sprey şişesini iyice çalkalayın. Spreyi uygulamak istediğiniz bölgeye en az 30 cm uzaktan sıkın. Eğer yapış yapış bir hissiyat yaratıyorsa biraz daha su ekleyerek karışımı seyreltebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal