2020 Yılında Neler Yapmalıyız? Aile Danışmanı Semra Aydın Avşar Anlattı

Aile Danışmanı Semra Aydın Avşar 2020 yılına girerken nelere yapmamız gerektiğini özel röportajımızda sizler için anlattı.

31.12.2019-15:08 - (Son Güncelleme: 31.12.2019-18:32)

Haber365 Özel | Semra Aydın Avşar

Aile Danışmanı Sema Aydın Avşar, yeni yıla girerken güçlü ve güçsüz yanlarınızı görebilmeniz, gelecekte sizi bekleyen fırsatlar ve tehlikelere karşı hazırlığınızı bugünden yapabilmeniz için bireysel Swot Analizi yapılması gerektiğini söyledi.

Avşar, “2020 yılında nasıl bir ben istediğimizi gerçekçi hedefler çerçevesinde belirlemeliyiz. Bunun içinde Swot Analizi yapılabilir. Yani bireysel olarak güçlü ve zayıf yönlerinizi oturup kalem kalem yazıp gerçekçi bir hareket planı oluşturulabilir,” dedi.

HERKESİN HEDEFİ MUTLU OLMAK

Bizi en çok sıkıntıya sokan şeyin mutluluk karmaşası olduğunu söyleyen Avşar, “Herkesin hedefi mutlu olmaktır ama mutlu olmak bir sonuç değildir. Mutluluk dediğimiz şey bir süreçtir. Bunu doğru anlamalıyız. Bu yüzden de iç sesimizi dinlemeye ihtiyacımız var. Kendi iç sesimizden önce dışarıdan gelen sesleri duymamız sadece kafamızı karıştırır. O yüzden biraz akışta kalıp kendimizi dinlemeye ihtiyacımız var,” dedi.

HERKESİN KENDİNE DEĞER VERMEYİ ÖĞRENMESİ GEREKİYOR

2020 yılında herkesin kendine değer vermesini öğrenmesi gerektiğini ama bunu yaparken bencil olunmaması ve dengeyi iyi sağlanması gerektiğini vurgulayan Avşar, “Hep denedin, hep yenildin, yine yenil deniyor, yenilsek bile yeniden kalkabilmeyi bilmek çok önemli. Belki geçtiğimiz sene bu zamanlar benzer şeyleri 2019’dan bekliyordunuz, bir sonraki sene de 2021’den bekleyeceğiz. Herkesin ruhun bir yılbaşı var. Ruhen kendi yılınızın başıysa, yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız o sizin içinizden gelen bir sestir onu duymanızı tavsiye ediyorum,” dedi.

2020 YILINDA KARAMSARLIĞINI POZİTİFE ÇEVİRİN

Mutluluk bir sonuç değil süreç diyen Avşar, “Emek vermediğiniz hiçbir şeyi yaşayamazsınız. Karamsarlıktan kurtulabilmek içinde aslında yapabileceğiniz şey emek vermektir. Karamsarlık dediğimiz şey aslında bir düşünme biçimi. Omuzlarınızı düşürüp, acıklı şarkılar dinleyerek hayatınızdaki en kötü anı düşünürseniz karamsar olursunuz. Ancak hayata gülümseyerek bakarsanız daha farklı bakabilirsiniz. Aslında her şey bizim elimizde. Hayata hangi pencereden bakarsanız pencerenin ardında onu görürsünüz,” şeklinde konuştu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal