20. Haftalık Gebelik

Tebrikler! Hamileliğinin yarısına hoş geldin! 20 haftalık gebelik orta demektir. 20 haftalık gebelik gelişimi hakkında her şeyi merak ettiğini biliyoruz, o halde başlayalım! İşte tüm merak edilen sorular haberimizde...

26.04.2018-14:04 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-13:48) 20. Haftalık Gebelik

Tebrikler! Hamileliğinin yarısına hoş geldin! 20 haftalık gebelik orta demektir. 20 haftalık gebelik gelişimi hakkında her şeyi merak ettiğini biliyoruz, o halde başlayalım! İşte tüm merak edilen sorular haberimizde...

20.HAFTALIK BEBEK GELİŞİMİ

Bu hafta bebeğin hemen hemen bir kelek büyüklüğünde! Baş bölgesinden kalçaya kadar olan uzunluğu 14 ila 16 cm iken, 20 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ise yaklaşık 260 gram.

CİLDİ SAÇI TIRNAKLARI NE DURUMDA

Bu hafta cildi artık kalınlaşıyor ve verniksin koruması altında tabakalar oluşturuyor. Bu katmanlar: Epidermis (en üst katman olan üstderi), Dermis (cildin %90’ını oluşturan ortaderi), Subkutis ( çoğunluğu yağ olan altderi)

Saçı ve tırnakları da gelişmeye devam ediyor. Bu hafta bebeğine bir göz atma şansın olsaydı, ince kaşları, saçları ve bir hayli gelişmiş bacaklarıyla dikkat çekecek kadar bir bebeğe benzeyen ceninle karşılaşırdın.

20.HAFTALIK BEBEK HAREKETLERİ

Gebeliğin ortalarında olduğun bu dönemde bebeğinin hareketlerini de hissetmeye başlamış olabilirsin. Çünkü bebeğinin henüz rahminin içinde dönecek, kıvrılacak, tekme ve yumruk atacak, hatta arada bir parende atacak bol bol yeri var. Bu hareketleri henüz hissetmediysen bile hissetmeye başlaman çok yakın. Ne zaman hissetmeye başladığını not et ve bir sonraki randevuda doktoruna söyle.

HAMİLELİĞİN 20.HAFTASINDA VÜCUDUNUZ NASIL DEĞİŞİYOR?

20. haftada hamileliğinizin yarısındasınız demektir. Şimdiye kadar yaklaşık olarak 5 kilo almış olmanız normal. Bundan sonraki haftalarda tahmini olarak haftada 500 gram alarak hamileliğinize devam edeceksiniz. Eğer hamile kaldığınızda, normalde olmanız gereken kilonun altında yani zayıfsanız ilerleyen dönemde birkaç kilo fazladan almanız sorun yaratmayacaktır. Ama hamile kaldığınızda fazla kiloları olan bir insansanız, ilerleyen günlerde mümkün olduğunca az kilo almaya çalışmalısınız

20 gitti ve geriye kaldı 20! Her geçen gün hamile olduğunuzu daha iyi anlıyor, hamilelik göbeğinizi gören kişilerin yüzündeki gülümsemeler ve bebeğinizin tekmeleri ile anne olduğunuzu fark ediyorsunuz. Ayrıca bu dönemde saçınız ve tırnaklarınızda da değişiklikler fark edebilirsiniz. Saçınız ve vücudunuzun geri kalan bölümlerindeki tüyler çok daha hızlı uzamaya başlamış, tırnaklarınız ise normalde hiç olmadığı kadar güçlenmiş olabilir. Bunun için de tabii ki teşekkür etmeniz gereken adres hamilelik hormonlarınızdır.

HAMİLELİKTE SAĞLIKLI BESLENME

Hamilelik boyunca vücudunuzdaki kan hacmi artar, bu nedenle daha fazla demire ihtiyacınız olur. Her gün yeteri kadar demir aldığınıza emin olun. Çünkü demir, hemoglobin yapımında kullanılan bir mineraldir. Hemoglobin, kırmızı kan hücrelerinde bulunur ve kanınızda oksijeni taşır. Kırmızı et, demir açısından hamilelerin en önemli destekçisidir. Kümes hayvanlarının eti de (özellikle but bölgesi) demir içerir. Et yemeden demir ihtiyacınızı karşılamak isterseniz de ıspanak, soyadan üretilen besinler, baklagiller, kuru erik suyu, kuru üzüm ve demir takviye edilmiş mısır gevrekleri işinizi görür.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal