1,5 Saniyede Aşık Olmamızın Sebebi Açıklandı: Koku

1,5 saniyede aşık olmanın mümkün olmadığını düşünseniz de bilim birinin kokusunun onun imzası olduğunu ve eşleşmeyi sağladığını ortaya koydu.

15.08.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-15:04) 1,5 Saniyede Aşık Olmamızın Sebebi Açıklandı: Koku

Herkese özel beden kokusu sizin feromonunuzdur. Peki, ne işe yarar feromon? Cevabına beraber bakalım.

KOKU AŞIK OLMADA ETKİLİ

Yaklaşık 49 kadın ve 44 erkeğin seçildiği bi araştarmada seçilen erkeklere temiz, hiç kullanılmamış bir tişört verilir. Erkekler bu tişörtleri iki gün süresince hiç yıkanmadan ve parfüm sıkmadan kullanırlar. Ardından kadınlardan bu tişörtleri koklamalarını ve kokuya göre kendilerine en çekici geleni seçmeleri isterer. Kadınlar kendilerince en çekici erkeği tercih ettikten sonra tişörtleri giyen erkeklerle karşı karşıya tutulur. Şimdi kadınlardan erkeklere bakarak kendilerine en ideal kişiyi tercih etmeleri istenir ve netice oldukça şaşırtıcı: Kadınlar tişört kokularından tercih ettikleri erkekleri aynı biçimde yüz yüzeyken de tercih ederler. Yani koku ve aşık olmak arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Ancak kadınlar doğum kontrol hapı kullandıklarında kokuyla eş tercih etme özelliklerini kaybediyorlar.

KADINLAR KOKLAYAMAZSA GÜVENMİYORLAR

Kadınlar koklayamadıkları erkeklere daha az güvenirler. Yine yapılan çalışmalarda eğer erkekler beden kokularını parfümlerle örtmeyi denerlerse ya da devamlı duş almaya çalışıp kıyafetlerini yıkatırsa kadınlarda güvensizlik duygusuna neden oluyor. Çünkü kadın eşini kokladığında onun beden kokusuna başkasının değip değmediğini fark edebilir ve eğer eşinin kokusunu alamazsa güvensizlik hissedebilir.Beden kokusunun meydana gelmesinde ilk etken “feromon” hormonudur. Bu 1,5 saniye içinde birine çekilmenizi sağlar. Beynimizle algıladığımız bu kokusuz kokular biz birini davet etmesek de o bizim koku alanımıza girdiği zaman fark etmeden ilgimizi çekebiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal