Kadim Kelimesinin Anlamı Nedir, Kadim Ne Demek?

Kadim kelimesinin ne anlama geldiği internette aranan konular arasında yer almaktadır. Peki, Kadim kelimesinin anlamı nedir? Ne demektir?

13.01.2021-13:18 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-16:13) Kadim Kelimesinin Anlamı Nedir, Kadim Ne Demek?

Kadim sözcüğünün kökeni Arapçaya dayanmaktadır. Kadim kelimesinin iki anlamı vardır. Peki, kadim ne demek, Kadim nedir? Kadim TDK kelime anlamı nedir?

Kadim, başlangıcı geçmişin derinliklerinde yer alan ve çok eskilere uzanmakta olan; 'öncesiz' kavramlarına karşılık gelmekte olan bir sözcük türü olarak sıfattır. Kadim sözcüğünün kökeni, Arapçaya yaslanmaktadır. Kadim kelimesinin eş anlamlı sözcüğü ise 'sürekli' ve 'ezeli' kelimeleri olarak dil hazinemizde yer almaktadır.

KADİM KELİMESİ NE DEMEK?

Kadim kelimesi, günümüzde artık pek kullanılmayan sözcükler arasında yer almaktadır. Bazı zamanlar sıfat olarak da kullanılmaktadır. Buna örnek olarak, dostluklarda; sıfat olarak, kadim kelimesi sıkça kullanılır. 'Kadim dostlar' söz kavramı içerisinde, dostluğun çok eski bir zamandan beri var olduğu ve devam ediyor olduğu ifade edilmek istenmektedir.

Kadim kelimesi ile vurgulanmak istenen tarih, fi tarihini kapsamaktadır. Bu tarih; yıllanmış, son derece eski bir tarihi belirtir ve ek olarak belli olmayan eski bir zaman vurgulanmak istenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal