Kabızlık neden olur, ne iyi gelir? Metabolizmayı hızlandıran doğal çay önerileri

Sindirim sistemi ile ilgili sorunlarda kabızlık meydana gelir. Kabızlık gündelik hayatımızı zorlaştıran bir durum. Peki kabızlık için ne iyi gelir? Hangi çaylar kabızlığı giderir? İşte detaylar...

01.06.2022-17:23 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-17:23) Kabızlık neden olur, ne iyi gelir? Metabolizmayı hızlandıran doğal çay önerileri

Tıp dilinde konstipasyon denilen durum kabızlıktır. Yediğimiz besinlerin sindirilmemesinden kaynaklanır. Kabızlığı önlemek için gündelik hayatımızda bol su tüketmeliyiz. Kabızlık sorunu yaşıyorsanız eğer evde yapabileceğiniz çaylarla da kabızlığı giderebilmeniz mümkün.

Kabızlık neden olur?

Gündelik hayatta yediğimiz besinlerden kaynaklanır. Az su tüketimi de kabızlığa sebep olur. Fast food kızartma gibi yiyecekler de kabızlığa neden olur.
kabuzlık neden olu

Hazımsızlık şişkinlik tuvalete çıkamama gibi durumlarla karşılaşırız. Kabızlık gündelik hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Kabızlığa iyi içecekler ile kabızlıktan kurtulabilirsiniz. Bunlardan en etkili olanları sade kefir, kayısı çayı ve sirkeli sudur. Ve tabi ki bol su tüketmek.
kabızlığa iyi gelen içecekler

Kefirin içinde bulunan probiyotik bağırsak sistemimizi hızlandırır. Yoğurt ve ayranda da bulunan probiyotik kabızlığa iyi gelir.
kabızlığa iyi gelen doğaal içecekler

Kayısının sinrdirim sistemine oldukça etkisi vardır. Kuru kayısı çayı tüketildiğinde metabolizmanız hareketlenecektir.
sirkeli su kbızlığa iyi gelir

Sabah kalktığınızda aç karnına sirkeli su karışımı içerseniz de metabolizmanız harekete geçer.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal