Sivilceyi sıktıktan sonra çıkan beyaz sıvının adı nedir? Sivilce sıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Vücudun herhangi bir yerinde beliren ve ucu beyaz bir hal alan sivilceyi sıktıktan sonra içinden beyaz bir sıvı çıkar. Bu beyaz sıvının ne olduğu da çoğu kişi tarafından merak edilir. Peki, Sivilceyi sıktıktan sonra çıkan beyaz sıvının adı nedir? İşte merak edilen sorunun yanıtı ve sivilce sıkarken dikkat etmeniz gereken detaylar.

01.06.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-16:19) Sivilceyi sıktıktan sonra çıkan beyaz sıvının adı nedir? Sivilce sıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Sivilce, çoğu kişinin başına dert olan ve yapılan onca çalışmalara rağmen kesin kanılara varılamayan bir cilt rahatsızlığıdır. Bir çok araştırmada aslında sivilcenin belli başlı nedenlerini ortaya çıkarsa da kişiyi oldukça rahatsız eden bu durumun gerçekte bir çok kaynağı da olabilir düşüncesine yoğunlaşılıyor.

Yağ bezlerinin ciltte kayganlık oluşmasını sağlayan sebum adı verilen yapın fazla üremesi sonucu oluşan sivilce, ölü deri hücresinin açık olan gözenekleri tıkaması sonrası meydana gelir. Yağ bezlerinin çoğunluğunun kıl köklerinin içinde olması ve bu bezlerinde cilde doğru açılan kanallarının olması sebum maddesinin aşırı oranda salgılanması durumunda tıkanır ve eskiyen deri hücrelerinin dışarı atılmasını engeller.

Sivilceyi sıktıktan sonra çıkan beyaz sıvının adı nedir

Sivilce oluşumu sonrası uç kısmı beyazlayan beze, sıkıldıktan sonra dışarı beyaz bir sıvı atar. Bu beyaz sıvının adının ne olduğu da sıkça merak edilen konular arasında yer alır.

Sivilceyi sıktıktan sonra çıkan beyaz sıvının adı nedir?

Sivilcenin sıkıldıktan sonra içinden çıkan beyaz sıvı sebum adının verildiği bir deri yağıdır. Sebum yağının içinde ise ölü hücreler ile bakteriler de bulunabilir.

Normal şartlarda uzmanlar sivilcelerin sıkılmaması konusunda uyarılarda bulunsa da ucu iyice beyazlayan sivilceler daha yüzeysel yerde oldukları içi steril bir şekilde sıkılarak içi boşaltılabilir.

Sivilceyi sıktıktan sonra çıkan beyaz sıvının adı nedir

Sivilce sıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Vücudunuzun herhangi bir yerinde oluşan ve ucu giderek beyazlamaya dönüşen sivilceyi sıkarken bazı konulara çok dikkat etmeniz gerekir. Bunlar içinde aşağıda yer verdiğimiz önergelere uymanız yeterlidir:

- Ellerinizi sabunla yaklaşık 30 saniye kadar yıkayın ve temiz bir havlu ile kurulayın.

- Yüzünüzde oluşan sivilceyi sıkmak istiyorsanız yüzünüzü normal bir yüz temizleyici ile iyice temizleyin.

- Alfa hidroksi ya da beta hidroksi asit barındıran pullaştırıcı kullanın.

- Temiz bir pamukla sivilcenin oluştuğu yere bir miktar alkol sürün.

Sivilce yeri iyice temizlendikten sonra aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın;

* 5 dakika sivilcenin üstüne temiz ve ılık bez bastırın. Bu durum derinizi yumuşatır ve sivilcenin içindeki sıvıyı daha kolay dışarı çıkarır.

* Sert bir sivilce ise iğneyi, alkol içinde sterilize edin ve sivilcenin tam ortasına batırın. Bu sayede sivilce iğne ile patlatıldıktan sonra rahatça akacaktır.

* Parmaklarınızla aşağı doğru ve aynı zamanda derinizin içine doğru basınçlar yapın ve içindeki sıvının hepsinin dışarı çıkmasını sağlayın.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal