'Kabinedeki bakanların tamamı milletvekili adayı olacak' iddiası dikkat çekti

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Kabine’de yer alan tamamının milletvekili adayı olacakları konuşulurken, bakanların adaylıkları açıklanmadan son kez Kabine’ye katılacakları belirtildi.

20.03.2023-10:09 - (Son Güncelleme: 20.03.2023-17:48) 'Kabinedeki bakanların tamamı milletvekili adayı olacak' iddiası dikkat çekti

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün bir araya gelecek. Beştepe’de gerçekleşecek toplantının ana gündem maddeleri arasında, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ve sonrasında yapılan faaliyetler, 14 Mayıs Seçim Süreci ile Finlandiya’nın NATO üyeliği ve Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşme sürecinin yer alması bekleniyor.

Bölgedeki bakanlar bilgi verecek

Öne çıkan başlık, depremler ile afet sonrasında atılan ve atılacak yeni adımlar yer alıyor. Depremin sonrasında bölgede görev yapan bakanların şehirlerdeki son duruma ilişkin kabine üyelerine bilgi üyelerine bilgi vermesi beklenmekte. Çadır ve konteyner kentlerin oluşturulması ve kalıcı konutların yapımı toplantı da ele alınacaklar konular arasında.

Gündem deprem ve seçim

14 Mayıs seçimleri ve seçim güvenliği

Bir diğer önemli başlık ise 14 Mayıs seçimleri ve seçim güvenliği toplantıda ele alınacak. Bakanların tamamının AK Parti listelerinden milletvekili gösterileceği ifade ediliyor. Deprem bölgesinde görevli bakanların, depremin etkilediği şehirlerden adat gösterilmesi beklenmekte. Bakanlar, milletvekili adayı olmadan son kez Kabine’ye katılacaklar.

Çavuşoğlu'nun Mısır temasları da gündemde

Toplantıda, terörle mücadele ile ekonominin yanı sıra iç ve dış gelişmeler de görüşülecek. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz hafta Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri’nin daveti üzerine gittiği Kahire temasları değerlendirilecek.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal