Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Yunanistan tacizleri ve yüksek enflasyon masada

2 haftalık bir aranın ardından yarın yeniden yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda masaya Yunanistan’ın son zamanlarda artan tacizleri ile ekonomik gelişmeler yatırılacak.

04.09.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 04.09.2022-15:55) Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Yunanistan tacizleri ve yüksek enflasyon masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı, 2 haftalık bir aranın ardından yarın bir kez daha toplanacak. Kabine Toplantısı’nda ana gündem maddelerinin Yunanistan’ın son zamanlarda artan tacizleri ile artan enflasyona karşı atılacak olan adımların olacağı tahmin ediliyor. 

Kabine Toplantısı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı, 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 14.00’da Beştepe’de yapılacak. Toplantının sonrasında ise 19:00 sularında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçmesi ve alınan kararları açıklaması bekleniyor. 

Kabine yoğun gündemle toplanıyor

2 haftalık aranın ardından yarın toplanacak olan Kabine’de pek çok önemli gelişmenin görüşülmesi bekleniyor. 

Kabine Toplantısı

Dar gelirlilere destek

Sabah’ın haberine göre, dar gelirliye ekonomik destek sağlayacak hamleler uzun süredir Hükümetin gündeminde. Yeni yasama yılının açılması ile de icralık, hacizlik olmuş bazı borçların silinmesine dair yasal bir düzenleme gerçekleşecek. Yapılacak çalışma kapsamında elektrik, doğal gaz, su gibi sözleşmeden kaynaklı borçların silinmesi planlanıyor.

Sosyal konut projesi

13 Eylül'de Erdoğan'ın bizzat açıklayacağı ucuz sosyal konut projesiyle ilgili de son durumun değerlendirileceği kabine toplantısında açıklama öncesi planlar masaya yatırılacak.

Yeni yapılacak ucuz konutlar, dönüştürülecek konutlar, başvuru koşulları ve kontenjanlarla ilgili belirlenen kriterler Erdoğan'a sunulacak.

Artan Yunan tacizleri

Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran adımları da Kabine'nin gündeminde. Toplantıda Türkiye'nin atacağı adımlar ele alınacak.

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri aracılığı ile sağlanan ucuz gıda erişiminde gelinen son durum, Merkez Bankası'nın aldığı ve alacağı kararların değerlendirmesi, fahiş fiyat artışlarıyla mücadelede tedbirlerin değerlendirilmesi de kabine toplantısında ele alınacak.

Program yoğun olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ay yoğun bir diplomasi yürütecek. Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turunun ardından Özbekistan'da Şanghay Beşlisi Toplantısı'na katılacak.

Erdoğan'ın daha sonraki durağı ise ABD olacak. BM Genel Kurulu'na seslenecek, liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği de Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal