Kabine Toplantısı Sona Erdi! İşte Yeni Kısıtlamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısında başta seyahat kısıtlaması, paket servisler ve kademeli mesai ile alakalı konular konuşuldu. Toplantının sona ermesinin ardından alınan kararlarla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Peki, tam kapanma olacak mı? İşte detaylar...

13.04.2021-16:33 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-19:26) Kabine Toplantısı Sona Erdi! İşte Yeni Kısıtlamalar!

Türkiye'nin gözlerini alınacak kararlara çevirdiği Kabine toplantısı sona erdi. 

Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Kabine üyelerine detaylı brifing verdi. Kabine toplantısı uzun süreden beri ilk defa pazartesi yerine salı günü gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak yeni tedbirlerin konuşulduğu toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Peki, tam kapanma olacak mı? İşte detaylar.

KABİNE TOPLANTISINDA KONUŞULAN KISITLAMA ÖNERİLERİ

Bugün yapılan Kabine toplantısında şu kısıtlama önerileri öne çıkmıştı;

Tam kapanma

Türkiye genelinde uygulanacak seyahat kısıtlamaları

Yüz yüze eğitime ara vermek

Toplu iftar ve sahur kısıtlamaları

Kamuda esnek çalışma modeli

Özel sektörün uzaktan çalışma metoduna teşvik edilmesi

Kısıtlama saatlerinin değiştirilmesi

Hafta sonu yasaklarının devamı

Teravihler konusunda camilerde uygulanan tedbirlerin devamı

Kalabalık meydan ve caddelerde sınırlama

Bayramda seyahat yasağı

SALGINDA EN YÜKSEK VAKA VE ÖLÜM SAYILARI BU DÖNEMDE GÖRÜLMÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 'tam kapanma' düşüncesinin ele alındığını açıklamıştı. Koronavirüs vaka sayılarının 50 bini geçtiğini söyleyen Koca, 'Aylardır süren şartlar herkesi yordu. Ülkemiz salgın boyunca yaşadığı en zor dönemi geçirmektedir. Korona risk haritamız nüfusun yüzde 80'inin çok riskli yerlerde yaşadığını ortaya koyuyor. Zamanla yorulmuş olmamız ve virüsün yeni varyantları bu durumun yaşanmasındaki olumsuz faktörlerdir' şeklinde konuşmuştu. 

YENİ VAKALARIN YÜZDE 85'İ İNGİLTERE VARYANTI

Ülkemizde artış gösteren koronavirüs vakaların yüzde 85'inin İngiltere mutasyonu kaynaklı olduğu biliniyor. Virüsün bu varyantı ilk haline nazaran daha hızlı yayılıyor. Ülkemizde İngiltere varyantının dışında, 11 ilde 285 kişide Güney Afrika varyantı, 9 ilde 166 kişide Brezilya varyantı olduğu biliniyor.

HAZİRAN AYINDA 30 MİLYON BİONTECH AŞISI GELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre, ülkemize gelmesi beklenen Çin Sinovac aşılarında gecikmeler yaşanıyor. Bugüne kadar Türkiye'ye gelen Sinovac aşısı 26 milyon ile sınırlı kaldı. Ancak 2-3 hafta içerisinde Çin'den yeni sevkiyatlar gelecek. Bugüne kadar Türkiye'ye gelen BioNTech aşısı ise 4,5 milyon doz olarak açıklandı. Haziran ayına kadar 30 milyon doz BioNTech aşısı daha ülkemizde olacak.

TAM KAPANMA UYGULANACAK MI?

Kabine toplantısınde cevabı en çok merak edilen soru tam kapanmanın olup olmayacağıydı. Bu konuya Başkan Erdoğan yanıt verdi.

İşte, Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları;


"Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmı kapanma uygulanmasına geçiyoruz."

"Hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 19:00-05:00 olarak değiştirildi."

"65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz."

"Kamuda saat 16:00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak"

"8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir."

"Uygulama, yarın akşam saati itibarıyla başlayacaktır."

"Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek."

"Oteller, kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek,sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak"

"Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul, toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal