Kabine Toplantısı ne zaman, hangi tarihte? 5 Aralık Pazartesi Kabine Toplantısı olacak mı?

Pazartesi günleri gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın bu hafta yapılıp yapılmayacağı sorusu oldukça merak ediliyor. Gündeme dair kritik kararların verildiği Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştiriliyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, hangi tarihte? 5 Aralık Pazartesi Kabine Toplantısı olacak mı? İşte soruların cevapları...

04.12.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 04.12.2022-16:44)

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren kritik kararların alındığı Kabine Toplantısı, Pazartesi günleri gerçekleştiriliyor. Yarının da günlerden Pazartesi olması sebebiyle Kabine Toplantısı’nın yarın yapılıp yapılmayacağı sorusu bir hayli merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilen son Kabine Toplantısı’nda EYT, sözleşmelilere kadro, terörle mücadele gibi konular gündeme alınmıştı. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, hangi tarihte? 5 Aralık Pazartesi Kabine Toplantısı olacak mı?

Kabine Toplantısı ne zaman, hangi tarihte?

Kabine Toplantısı 15 günde bir gerçekleştiriliyor. Son olarak 28 Kasım'da düzenlediği için bu hafta Kabine Toplantısı olmayacak. Toplantının 12 Aralık 2022 saat 14.00'da düzenlenmesi bekleniyor.

Yarın Kabine Toplantısı Var Mı

Son Kabine Toplantısı gündeminde ne vardı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadro ve EYT düzenlemesi konuları hakkında kritik açıklamalara yer vermişti. İşte Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı o açıklama:

''Kamudaki sözleşmeli personelin kamuya geçirilmesini değerlendirdik. Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelerin kadroya geçmesi için 3 yıl bu statüde çalılma şartı aranacak. Sözleşmeliden kadroluya geçiş 3 artı 1 yılıık zamanda gerçekleşecek. Henüz bu süreyi doldurmayanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecek. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir.

Yarın Kabine Toplantısı Var Mı-1

Kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü daha sürdürebilir hala getirmeyi hedefliyoruz. 424 bin sözleşmeliye ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

EYT çalışmalarını da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.

Mesleki eğitimi güçlendirmek için yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyoruz. Meslek liselerimizde doluluk artıyor. Burayı artık en seçkin öğrencilerimiz tercih ediyor.''

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal