Kabine toplantısı kritik konular ile gündemde! En önemli 3 konu masaya yatırılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün yoğun bir gündem ile toplanacak. Bakanlar kritik konularla ilgili sunum yapacak. İşte haberin detayları...

23.05.2022-08:53 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-09:33) Kabine toplantısı kritik konular ile gündemde! En önemli 3 konu masaya yatırılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın oldukça yoğun bir gündem ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak. Beştepe'de gerçekleştirilecek olan toplantıda iç ve dış gelişmeler masaya yatırılacak. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu da öncelikli gündem maddesi olarak ele alınacaktır. Diğer yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açık cezaevi izinlerinin uzatılmasına yönelik kararın ise bu kabine toplantısında ele alınacağını duyurması ile çok sayıda vatandaşın gözü alınacak kararlara doğru çevrildi. Enflasyon ve ekonomide alınacak olan tedbirlere yönelik ise ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmeleri ile birlikte yine kabinenin gündeminde olacak. 


Bütün gözler kritik kabine toplantısı kararları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da 

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Külliye'de gerçekleşecek olan toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde olacak. Kabinenin en öncelikli gündem maddesi ise NATO olacak. Beştepe'de yapılacak olan toplantıda, bu konu hakkında önümüzdeki süreç içerisinde izlenecek yol haritası üzerinde durulacak. 

En önemli başlıklardan birisi NATO 

Terör destekleri ile bilinmiş olan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımının değerlendirileceği toplantıda ise NATO üyesi ülkelerin terör örgütlerine vermiş olduğu desteği kesmeleri hakkında takınılacak tavır ele alınacaktır. 

Rusya-Ukrayna savaşı ve dış gelişmeler 

Gelen bilgiye yönelik Rusya-Ukrayna arasındaki mevcut savaşın sonra erdirilmesi adına yürütülmüş olan diplomatik çabalar, Doğu Akdeniz'deki son durum, Libya ve Afganistan'da olan gelişmeler de ele alınacak başka konular olacak. 

Enflasyonla mücadele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşecek olan Kabine toplantısında fahiş fiyat artışları karşısında hükümetin almış olduğu tedbirlerin piyasaya yansıması da değerlendirilecektir. Enflasyonla mücadelede önümüzdeki dönemde atılacak olan adımlar ele alınacaktır. 


Terör örgütü PKK’ya karşı yeni operasyonlar 

Terörle mücadele operasyonları da kabine toplantısının bir diğer en önemli başlıklarından biri. Yurt içi ve sınır ötesinde sürmeye devam eden operasyonlardaki son durum masaya yatırılacak. 

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik düzenlenecek olan yeni operasyonlar değerlendirilecek. 

Açık cezaevleri izni 

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kabine toplantısında kritik bir konunun daha ele alınacağını açıkladı. Bozdağ açık cezaevlerinde koronavirüs ile başlamış olan adli kontrol şartlı izinlerin uzatılmasına yönelik ise şu sözleri dile getirdi:

"Geçenlerde AK Parti MYK'da bu konu konuşuldu. Yarın da Kabine'de benim de sunumum olacak, orada bir değerlendirme yapılacak. Kabine toplantısından karar çıkarsa kamuoyu ile paylaşılacak. O değerlendirmeden sonra bu konuda karar çıkarsa kamuoyuyla paylaşılacak. Bugüne kadar 413 bin 652 kişi bundan istifade etti. Bunların içinde çıkıp suça karışanlar var. Onlarla ilgili adli süreç başlatıldı. Şu anda tutuklanmış olanlar var.’’ diye söyledi. 

Ev sahipleri ve kiracılar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bunun yanı sıra bazı konut sahiplerinin kiracıları zorla ya da bazı bahanelerle çıkararak, evini yüksek miktarla kiralamaları konusu hakkında da, "Bizim borçlar kanununda esasında kiracıları, kiralayanları koruyan önemli hükümler var. Kötü niyetli şekilde bu konuda hareket edilmemiş olsa bu düzenlemeler hem kiracıları hem ev sahiplerini koruyor. Ancak son zamanlarda kiracıları zorlayan, onları zorla çıkarmak isteyen ve bu konuda kiracının karşılayamayacağı miktarda artış talep eden ev sahipleri olduğuna dair ciddi duyumlar var." diyerek sözlerine şunları da kaydetti:

''Bu konu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın konusu. Onlar bu konuda Maliye Bakanlığıyla beraber çalışma yapıyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak destek veriyoruz.'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı kararlarını duyuracak 

Oldukça kritik başlıklarla toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantının hemen sonrasında millete sesleniş konuşmasıyla açıklaması beklenmektedir. 

NATO'da yer alan başvuruya yönelik Ankara'nın tavrı, enflasyonla mücadelede atılan adımların değerlendirmesi ve yeni enstrümanların devreye alınması, açık cezaevlerinde son durum, fırsatçılarla ilgili alınacak tedbirlere yönelik kararlar bu akşam Külliye'den gelecek olan açıklamalarla birlikte netlik kazanacak.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal