İstanbullulara müjdeli haber: Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün açılıyor! Mesafe 22 dakikaya inecek

İstanbul'da Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün açılıyor. Halkalı-Bahçeşehir arasındaki mesafe 22 dakikaya inecek.

23.05.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-11:28) İstanbullulara müjdeli haber: Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün açılıyor! Mesafe 22 dakikaya inecek

İstanbul'da yaşayanlara ulaşımda kolaylık sunacak müjdeli bir haber geldi. İstanbul'un raylı sistem ağı genişliyor. Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı bugün açılıyor. İlk etapta sabah ve akşam olmak üzere karşılıklı birer sefer gerçekleşecek. Halkalı-Bahçeşehir arası mesafe 22 dakikaya düşecek.

Mesafe 22 dakikaya inecek

Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattı projesi, 2 yıldır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülüyordu. Çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. 13,5 kilometre uzunluğundaki yeni hat sayesinde Halkalı-Bahçeşehir arasındaki mesafe 22 dakikaya düşecek. 

Konutbirlik, Altınşehir ve Ispartakule ara duraklarının inşası ise devam ediyor. Halkalı-Bahçeşehir banliyö hattında İstanbul Kart ile seyahat edilebilecek.

Halkalı-Bahçeşehir Banliyö Hattı

7 ayrı metro hattında çalışmalar sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul'daki 7 ayrı metro hattında çalışmaları da sürüyor. 2023 yılında tamamlanacak bu hatlarla şehir içi toplu ulaşımın yükü de azalacak.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal